Nyheter

Psykolog: Må ta Bieber-hysteriet på alvor

Bieber-hysteriet er en egnet situasjon for å få utløp for følelser for fansen, mener psykolog.

Neste uke kommer tusenvis av unge jenter til å hyle, skrike og gråte når fenomenet Justin Bieber kommer til Norge for å holde tre konserter i Oslo.

Kaos. Sist gang 19-åringen var i landet var det kaotiske tilstander. Oslos gater var fylt med unge jenter på jakt etter sitt store idol – og sin store kjærlighet.

– Dette har en sterk smitteeffekt, hvor følelsene blir forsterket av det som skjer rundt dem, sier barne- og ungdomspsykolog Bent Halvard Sleire til NTB om hysteriet.

Han sier situasjonen er godt egnet for å få ut følelser – og leve dem ut, sier Sleire som mener vi må ta dette på alvor.

Bli sett. – Det handler om å se dette hos andre, og bli sett. Det er en gjensidig bekreftelse på følelsene, begeistringen og samholdet, sier Sleire, som ikke legger skjul på at han også er bekymret for de unge og følelsesladde jentene.

– De har ikke den samme modne evnen til å regulere følelsene som voksne. Og da kan følelsene ta overhånd og styre jentene, sier Sleire, som mener at det derfor er viktig at voksne er til stede.

– At det er trygghet på plass i form av voksne som passer på, avslutter psykologen. (©NTB)

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter