Nyheter

Israel sier FN ikke rapporterer våpen til Hizbollah

FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon har ikke rapportert våpenleveranser som kommer til den islamske militsen Hizbollah slik den skulle.

Det sier statsminister Benjamin Netanyahus nasjonale sikkerhetsrådgiver som også tilføyer at Israel derfor ikke kan stole på utenlandsk intervensjon for å trygge landets sikkerhet.

– Har Hizbollah unnlatt å bringe inn en eneste type rakett, missil eller andre våpen til Sør-Libanon fordi UNIFIL er der? sa sikkerhetsrådgiver Yaakov Amidror i en tale på universitetet i Tel Aviv torsdag kveld.

Israel mener Hizbollah nå har et arsenal på 60.000 raketter, blant dem 5.000 med stor sprengkraft som kan nå Tel Aviv.

Amidror påpekte at FN-styrken UNIFIL ikke kan stoppe eller beslaglegge våpenleveranser til Hizbollah, men at styrken kan levere rapporter.

– Det har ikke vært en eneste FN-rapport om noe Hizbollah-våpen så lenge UNIFIL har eksistert, sa Netanyahus rådgiver.

UNIFILs mandat ble etter krigen i Sør-Libanon i 2006 utvidet til å «assistere» Libanons hær med å holde geriljapersonell, våpen og annet utstyr ute av Libanon.

UNIFIL-styrkens talsperson Andrea Tenenti sier ifølge Reuters at siden 2006 har UNIFIL-styrken «ikke sett at noen illegale våpen er kommet inn i UNIFILs operasjonsområde i Sør-Libanon».

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter