Nyheter

– Opposisjonen representerer Syrias folk

Den norske regjeringen anser den syriske opposisjonsgruppen Nasjonalkoalisjonen som den legitime representanten for det syriske folket.

Det opplyste utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) søndag.

– Nasjonalkoalisjonen for de demokratiske og revolusjonære kreftene i Syria samler opposisjonen i kampen for et demokratisk styre, het det i en uttalelse fra utenriksministeren.

EU-landene har vært splittet i synet på den syriske opposisjonen, og Frankrike har anerkjent nasjonalrådet som Syrias «framtidige regjering». Dette er en noe sterkere formulering enn den Norge nå har valgt.

Eide påpeker at begge sider i den syriske borgerkrigen begår overgrep mot befolkningen og hjelpearbeidere.

– Det er avgjørende at Nasjonalkoalisjonen må vinne større oppslutning blant befolkningen. Regimets brutalitet og overgrep er ingen unnskyldning for andre. Vi oppfordrer Nasjonalkoalisjonen til å forplikte seg til at humanitært hjelpepersonell ikke blir mål i krigen og gis full adgang til å utføre sitt hjelpearbeid, sier utenriksministeren.

Hans statssekretær Torgeir Larsen skal onsdag delta på et møte i Marokko hvor situasjonen i Syria skal diskuteres med representanter for Nasjonalkoalisjonen. En lang rekke land deltar på møtet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter