Nyheter

Frp til kamp mot «klimafundamentalister»

Fremskrittspartiets klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener det er galskap å bruke penger på klimatiltak. Venstre svarer at han argumenterer som Sarah Palin og at Frp har et problem.

– Snart er det bare i lille Norge at debatten fremdeles styres av klimafundamentalistene i miljøorganisasjonene som får lov til å lansere det ene irrasjonelle «klimatiltaket» etter det andre, uten at noen sier dem imot. Hypotesen om menneskeskapte klimaendringer får stadig mer religiøse overtoner. Dette må ta slutt. Fornuften må tilbake i klimadebatten. Det vil Frp sørge for, sier Amundsen til VG.

Amundsen mener det galskap å bruke milliarder av kroner på en hypotese om at eventuelle klimaendringer er menneskeskapt.

– Sannheten er at temperaturen de siste 15 årene ikke har økt statistisk signifikant og at det i stor grad er solen som påvirker temperaturen og i sin tur CO2 i atmosfæren, ikke menneskene, mener Amundsen.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener han tar feil.

– Jeg kommer i farten bare på ett menneske som har et like oppsiktsvekkende klimabudskap som Amundsen, og det er Sarah Palin. Det er utrolig kunnskapsløst, sier hun.

– Dette bryter så fundamentalt med politikken i Norge og Europa, at det er Frp som har et problem, sier Skei Grande. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter