Nyheter

Svein-Magne Pedersen: Teletorg er ikke betaling

– Vår måte å ta kollekt på.

– De som ringer, må betale. Det er vår måte å ta kollekt på. Vi ser ikke på det som betaling – ettersom det er helt frivillig, skriver evangelist Svein-Magne Pedersen i et debattinnlegg i onsdagens Vårt Land.

I forrige uke fikk han mye oppmerksomhet for sitt tilbud om bønn om beskyttelse mot sykdom til 14 kroner minuttet. Den innspilte bønnen kom på slutten av et 12 minutter langt opptak, der evangelisten legger vekt på at det er farlig å leve.

LES OGSÅ: Nå ber Svein-Magne Pedersen også for friske

«Kollekt». I debattinnlegget svarer Pedersen MF-professor Reidar Hvalvik, som i forrige uke uttalte til Vårt Land at «det er ingen ting i Det nye testamentet som tyder på at Jesus tok betalt for noe av det han gjorde».

«Å ta betalt for sin forbønn er noe helt annet enn å få sitt underhold av at noen gir gave etter eget ønske», la professoren til.

Pedersen skriver at han ikke ser sin teletorgtjeneste som betaling, men kollekt. Han argumenterer med at de som ikke vil ut med 14 kroner minuttet kan la være å ringe, og sier det er gratis å «skrive brev, sende e-post eller komme til forbønn på senteret».

LES OGSÅ: Svein-Magne Pedersen fikk hatbrev etter avisoppslag

Dømt. Predikanten mener også at dersom man skal ta Jesu ord om gi forbønn for syke gratis «i streng mening, kan ikke predikanter kreve lønn for sitt arbeid».

«Men denne siden overser man totalt i dag, for da blir pastorlønningene utrygge. Så da er det lettere å bruke Jesu gratis-utsagn kun på forbønn, for det er det ikke så mye av», skriver Pedersen.

Predikanten argumenterer også med at andaktsbøker, bønnebøker og sjelesorg på Modum bad koster penger.

– Hvorfor dømme meg mens andre går fri? spør han.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter