Nyheter

Far drepte tre døtre

Fikk seg kjærester uten å be om tillatelse. Far, mor og bror er dømt for æresdrapene.

Et canadisk ektepar med bakgrunn fra Afghanistan og deres sønn er funnet skyldige i æresdrap på fire andre familiemedlemmer. Alle tre må nå sone 25 år i fengsel.

Juryen i rettssaken i Kingston i provinsen Ontario sørøst i Canada fant søndag de tre tiltalte skyldige etter tiltalen. Dommer Robert Maranger beskrev forbrytelsene Mohammad Shafia, hans kone Tooba og sønnen Hamed begikk som «utspekulerte og rystende».

Æresdrap. De tre ble funnet skyldige i å ha drept ekteparets tre døtre og Mohammes Shafias første kone i 2009. De fire drapsofrene ble funnet i en sluse i en kanal nær Kingston i juni 2009, og ifølge aktor Laurie Lacelle dreide det seg uten tvil om æresdrap.

Drapsofrene – det ene av dem en pike på bare 13 år – skal ha blitt straffet fordi de etter ekteparet Shafias og sønnen Hameds mening hadde brakt skam over familien. Blant annet skal to av døtrene ha fått seg kjærester uten å be om farens tillatelse.

Flyttet rundt. Familien Shafia kom til Canada i 2007, etter at de siden 1992 hadde bodd i Australia, Pakistan og Dubai. Siden 2002 har canadiske myndigheter registrert 13 dødsfall som er blitt etterforsket som æresdrap.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter