Nyheter

Borten Moe: Lundteigen usivilisert og utenfor folkeskikken

Reagerer kraftig på partikollega i Senterpartiet.

Sp-nestleder Ola Borten Moe reagerer kraftig på ordbruken til stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen og tar partikollegaen i kraftig skole.

– Jeg tar avstand fra personkarakteristikkene han kommer med. Det er usivilisert og hører ikke hjemme i et politisk ordskifte, sier Sp-nestleder og olje- og energiminister Ola Borten Moe til Aftenposten.

Den ferske statsråden reagerer sterkt på Lundteigens uttalelser om statsminister Jens Stoltenberg tirsdag, der statsministeren og Ap anklages for dobbeltmoral og desinformasjon i sykehusdebatten.

– Vi som politikere har et felles ansvar for å holde et høyt nivå på ordskiftet. Vi må holde oss innenfor rammen av alminnelig folkeskikk, sier Moe.

Han reagerer også på at Lundteigen, som blant annet er Sps finanspolitiske talsmann, indirekte stiller spørsmål ved partiets regjeringsdeltakelse.

– Det er helt opplagt at Sp ønsker å fortsette i regjering. Det er uheldig og unødvendig å gjøre dette til et spørsmål om deltakelse i regjeringen, sier Moe til Aftenposten.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter