Nyheter

Mener UNE ikke forstår alvoret

En rekke organisasjoner mener Utlendingsnemnda (UNE) tar for lett på situasjonen i Etiopia.

Organisasjonene planlegger en heldagskonferanse for å gå gjennom alle avslagene til de rundt 50 etiopierne som mandag kom ut av Oslo domkirke.

– Det har vært en forverring i Etiopia de siste årene som vi ikke ser reflektert i praksisen til Utlendingsnemnda, sier Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter til NTB.

Sammen med Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF), Kirkens Bymisjon og Mellomkirkelig Råd planlegger organisasjonen en heldagskonferanse i slutten av mars om utlendingsmyndighetenes vurderinger av situasjonen i Etiopia.

– Vi mener vi ser altfor mange uriktige avslag for denne gruppen. I 2009 var det kun 14 av 380 etiopiere som fikk innvilget sin søknad. Det synes vi er urovekkende få, sier Berglund Steen, som sier de under konferansen vil gå inn og vurdere de ulike avslagene.

Et møte mellom etiopierne og Utlendingsdirektoratet (UDI) vil finne sted torsdag denne uka klokka 13 i Bispegården i Oslo. 28. februar er det planlagt et møte mellom etiopierne og representanter for FNs høykommissær for flyktninger. Det er ikke kjent når møtet med UNE vil finne sted.

Det lyktes ikke NTB å få en kommentar fra UNE-direktør Terje Sjeggestad tirsdag ettermiddag.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter