Nyheter

– Etiopiske spioner tok seg inn i Oslo domkirke

De papirløses aksjon avsluttes.

Aksjonen i Oslo domkirke avsluttes mandag. Det skjer etter at etiopierne har blitt lovet et møte med norske myndigheter.

– Norske myndigheter ville ikke treffe oss før aksjonistene var ute av kirken, sier tidligere talsmann for asylsøkerne som aksjonerte i domkirken Bizualem Beza. Den siste gruppen på 30 personer vil forlate kirken ved 13-tiden.

Møtet med norske myndigheter skal finne sted denne uken på kontoret til biskop Ole Kristian Kvarme, men noe eksakt tidspunkt har Beza ikke fått beskjed om enda. På møtet skal aksjonistene blant annet treffe representanter fra Justisdepartementet, UDI og UNE.

Bistand. – Vi ønsker å snakke om nye vurderinger av våre søknader og midlertidige arbeidstillatelser, sier Beza. Men gruppen vil også ta opp Norges bistand til Etiopia.

– Selv om Norge vet at Etiopia styres av en tyrann, så fortsetter Norge å sende bistandspenger til landet.

Spioner i kirken. Den tidligere talsmannen for asylsøkerne sier de beklager bryderiet de har skapt for kirken.

– Men vi var så redde og desperate, sier Beza, som mener spioner fra hjemlandet også tok seg inn i kirken under aksjonen.

– Dette oppdaget vi lørdag kveld. De tok bilder av oss og gjorde opptak da vi hadde møter, sier Beza. Han forteller at agentene ringte til folk utenfor kirken, forstyrret og lagde bråk.

Aksjonistene er langt ifra er fornøyde, men glad for all oppmerksomheten deres sak har fått.

– Det gjør at vi har fått fokusert på vår situasjon, sier Beza, som er svært takknemlig for all støtten han har mottatt fra det norske folk underveis.

LES OGSÅ: Forlater trolig domkirken mandag

LES OGSÅ VÅRT LANDS NETTLEDER: Kirkeasyl på vei ut?

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter