Nyheter

Over 80 drept i selvmordsangrep i Pakistan

Burkakledd kvinne angrep FNs matvarekø.

Minst 43 mennesker ble drept av en burkakledd selvmordsbomber nordvest i Pakistan første juledag. Regjeringssoldater drepte senere 40 opprørere som svar på et annet angrep.

Den kvinnelige selvmordsbomberen var iført burka. Hun tok med seg 43 mennesker i døden da hun utløste bomben hun var utstyrt med. De uskyldige menneskene sto i kø for å motta rasjoner fra FNs matvareprogram i Khar, den største byen i Bajaur-regionen nær grensen til Afghanistan.

Alle som sto i kø ble sjekket av sikkerhetsvakter før de fikk slippe inn. Kvinnen likte ikke å bli klådd på.

Ifølge politimennene Mubashir Khan og Munasib Khan nektet hun å la seg ransake og hun kastet først en håndgranat mot sikkerhetsvaktene før hun utløste bomben hun var utstyrt med på innsiden av burkaen.

– Jeg sto i kø og ventet på å bli sjekket i kontrollen utenfor matvarestasjonen da jeg hørte en eksplosjon. Folk begynte å løpe i panikk og så hørte vi et enormt smell, sier Mushtaq Khan fra sykehussenga til nyhetsbyrået AFP.

Han slapp unna med skader på en arm, men forteller at han så mange folk ligge igjen på bakken i blodpøler, omringet av støv og røykskyer.

Mer enn 100 mennesker ble skadd som følge av kvinnens handling.

Kort tid etter innledet soldater et helikopterangrep i nabodistriktet Mohmand. Der ble 40 opprørere drept. Dette var respons på at rundt 150 Taliban-opprørere fredag angrep vaktposter i Mohmand. Elleve regjeringssoldater og 24 opprørere ble drept i dette angrepet fredag.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter