Nyheter

Sp-regnskap får kraftig kritikk

Det samme gjør partiets revisor.

Tilsynet mener Senterpartiets revisor burde ha reagert på pengene de fikk fra kraftselskaper.

Etter at Dagens Næringsliv i september avslørte at Senterpartiet mottok utbetalinger fra kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft på henholdsvis 500.000 og 200.000 kroner, har Finanstilsynet gransket revisjonsselskapet Skaarbrevik, Renø & Isaksen AS.

Finanstilsynet lister opp fem mangler ved det reviderte årsregnskapet som de mener revisor burde ha reagert på. Årsregnskapet er blant annet ikke satt opp i henhold til regnskapsloven, ifølge tilsynet.

LES OGSÅ: Krever full klarhet om pengegaver

«Andre inntekter». Finanstilsynet reagerer særlig på posten «andre inntekter» i regnskapet som inneholdt de mye omtalte innbetalingene fra kraftselskapene.

– Fakturaene fra Senterpartiet til Eidsiva Energi AS, Glommen Skog BA og Troms Kraft AS måtte for revisor fremstå som uvanlige, heter det i Finanstilsynets merknader.

Blant annet burde revisor reagert på at fakturaene var uten merverdiavgift og at de var sendt til statlig eide virksomheter, noe som kunne indikere brudd på partiloven.

LES OGSÅ: Navarsete informerte ikke Stoltenberg om pengene

Tilsynet viser til at revisor rettet en muntlig forespørsel til partiet og på det grunnlaget konkluderte med at fakturaene var prosjektstøtte som ikke rammes av partiloven.

– Alvorlig. – Finanstilsynet mener at det i dette tilfellet foreligger en rekke momenter som gjør at revisor skulle foretatt ytterligere kontrollhandlinger vedrørende inntektene fra nevnte selskaper, skriver tilsynet.

Tilsynet konkluderer med at det «ser alvorlig på svakhetene i revisjonsutførelsen» og vil følge opp selskapet i 2011.

Senterpartiet opplyser at partiet nå vil endre oppsettet av regnskapet slik at det blir i tråd med kravene som stilles. Partiet mener imidlertid at Finanstilsynets rapport ikke avdekker noe nytt i partistøtte-saken.

– Vi registrerer at revisjonsselskapet får kritikk av Finanstilsynet for den jobben det har gjort. Vi byttet revisjonsselskap i høst, da den gjensidige tilliten ikke lenger var til stede, sier generalsekretær Knut M. Olsen.

Han sier at regnskapet som er oppgitt til offentlige myndigheter er riktig.

– All støtte som Senterpartiet har mottatt, er rapportert i henhold til lovverket. Det har alltid vært snakk om støtte til partiet, slik også vedlegget til Eidsiva Energis faktura viser. Partistøtte er ikke momspliktig, sier Olsen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter