Nyheter

Satser mer enn 1.000 kroner hver gang

Nordmenn med spilleproblemer bruker i snitt 1.089 kroner hver gang de satser.

Det er 340 kroner mindre enn personer med spilleproblemer brukte i gjennomsnitt per satsing i 2008, og på linje med det de brukte per satsing i 2005, viser Norsk Tippings siste undersøkelse av befolkningens problemer knyttet til pengespill.

Spillergruppen inkluderer både dem som har moderat risiko for å bli spilleavhengig og dem som har spilleproblem

Andelen av befolkningen som har spilleproblemer er beregnet til vel 81.000 personer, mens andelen med moderat risiko for å bli spilleavhengig er beregnet til vel 91.000 personer. Tallene representerer en liten økning i forhold til tilsvarende beregning i 2008.

Flest uten problemer. Et flertall på 87 prosent oppgir i undersøkelsen at de ikke har noen som helst problemer med pengespill. De fleste som har svart, støtter holdningen om at pengespill skal være underlagt nasjonal regulering og foregå i kontrollerte former. Det kommer ikke som noen overraskelse for Synovate, som har utført undersøkelsen for Norsk Tipping, at de som spiller mye og også bruker spill som er forbudt, er negativ til statlig kontroll.

Bruk av spilleautomater sank merkbart mellom 2007 til 2008, på grunn av at automatene ble fjernet. Multix ble fra siste halvår 2008 gradvis innført som ny spilleautomat, og det er per desember 2010 utplassert 2.300 slike automater i Norge.

Problemspillerne. Problemspillerne er i større grad menn enn kvinner, og kjønnsforskjellene er 80/20 i menns favør. Spillere under 30 år er overrepresentert, og har en personlig inntekt under 300.000 kroner i året.

Personer med spillavhengighet er i større grad lavt enn høyt utdannet, og er overrepresentert i byene. Blant landsdelene peker Nord-Norge seg ut med en liten overrepresentasjon av problemspillere. De finnes helst blant enslige, men gifte eller samboere utgjør en økende andel. Arbeidsløse og trygdede er overrepresentert i gruppen med de største pengespillproblemene.

Få spiller mye. Én prosent av befolkningen oppgir at de spiller Multix ukentlig og et tilsvarende antall oppgir månedlige spill.

Omsetningen per spiller for Multix-automatene tyder på at omsetningen er fordelt på få spillere som spiller mye. Også Oddsen og spill på hester har en markert økende omsetning per spiller.

Særlig høy og økende omsetning per spiller har Bingo. Dette spillet har en stor total omsetning fordelt på få spillere.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter