Nyheter

– Senterpartiet skjulte partistøtte i faktura

Høyres Foss: – Falske fakturaer.

Senterpartiet fakturerte pengegaver fra kraftselskapene som «prosjektstøtte». Nå kan støtten bli en sak for politiet.

Da Eidsiva Energi og Troms Kraft betalte ut 700.000 til Senterpartiet sommeren 2009, var det etter å ha mottatt fakturaer der det konkret var spesifisert hva pengene skulle gå til, skriver Dagens Næringsliv.

Troms Kraft fikk en faktura med ordlyden «Prosjektstøtte» – «Deltakelse i prosjektet Fornybar Energi». Eidsiva har opplyst at på dets faktura sto det: «Støtte til prosjekt for fornybar energi».

Både Eidsiva Energi og Troms Kraft mente at pengene var øremerket til å dekke utgiftene til fornybarprosjektet. Men Senterpartiet lot pengene gå rett i partikassen og det ble regnskapsført som partistøtte. Både Eidsiva Energi og Troms Kraft har helt til Dagens Næringsliv avslørte saken, trodd at pengene gikk til det som sto oppført på fakturaen.

– Det er dekning for å si at det er falske fakturaer, sier Høyres Per-Kristian Foss, som ikke blir overrasket om politiet kobles inn.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener også at er naturlig at påtalemyndigheten ser på saken.

– Så langt jeg kan forstå er fakturaene ulovlige. Da skal påtalemyndigheten se på det, sier Grande.

Professor Atle Johnsen ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap ved Norges Handelshøyskole mener at dette kan være brudd på bokføringsloven.

– Hvis det er fakturert som prosjektstøtte og i regnskapene blir presentert som partistøtte, så er regnskapsoppsetningen misvisende. Dette kan være langt mer enn et regnskapsspørsmål, men det ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier Johnsen. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter