Nyheter

Svenske politikere skrek til hverandre

Høy temperatur i partilederdebatt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt ble beskyldt for å fare med løgn i en partilederdebatt på svensk TV torsdag kveld.

– Det er en løgn, en løgn, gjentok Socialdemokraternas leder Mona Sahlin da Reinfeldt hevdet å ha funnet et hull på 20 milliarder kroner i de rødgrønne partienes budsjettforslag.

Litt senere, mens partilederne diskuterte miljøpolitikk, så Reinfeldt sitt snitt til igjen å minne om det påståtte budsjetthullet. Sahlin avviste anklagen på nytt, før Reinfeldt og Vänsterpartiets leder Lars Ohly begynte å snakke i munnen på hverandre.

Det fortsatte de med i nærmere et halvt minutt, mens de gradvis hevet røsten. Ifølge avisa Expressen endte miljødiskusjonen med at debattantene skrek til hverandre.

– Pengene renner ut. Ohly lovet at de rødgrønne vil bruke 100 milliarder på å bygge ut jernbanen, men det imponerte ikke statsministeren.

– Hver eneste gang du får ordet, så bare renner pengene ut av lommene, sa Reinfeldt.

Lars Ohly kontret med å beskylde statsministeren for ikke å gjøre noe for å bremse klimaendringene.

– Du overlater problemet til neste generasjon, hevdet Vänsterparti-lederen.

– Stengte dører. Utdanningspolitikk sto også på programmet, og de rødgrønne gikk hardt ut mot den borgerlige alliansens forslag om å innføre yrkesutdanninger på videregående som ikke gir studiekompetanse. Dette er å stenge dører for arbeiderklassens barn, hevdet de rødgrønne.

Folkpartiets leder Jan Björklund forsvarte forslaget og pekte på at ikke alle elever tar sikte på å bli akademikere.

Fornøyde motstandere

Både Reinfeldt og Mona Sahlin var fornøyd etter debatten på svensk TV 4.

– Det er hett nå, forskjellene kom veldig tydelig fram, og ideologien ble skarpere. Det merkes at vi er inne i sluttspurten før valget, sa Sahlin.

Det svenske riksdagsvalget finner sted søndag. Meningsmålinger viser at de borgerlige så langt ligger best an i kampen om velgernes gunst.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter