Nyheter

Brown ba om unnskyldning etter sleivspark

Kalte pågående velger for fanatiker. Glemte mikrofonen.

Storbritannias statsminister Gordon Brown har tråkket i baret igjen. Onsdag ble han overhørt da han baktalte en kvinnelig velger som en ensporet «fanatiker». Senere på dagen besøkte han kvinnen igjen for å be om unnskyldning.

Brown var på valgkampturné i Rochdale i det nordvestlige England da han hadde en samtale med en eldre kvinne om skatt, innvandring og andre temaer.

Straks etter møtet satte han seg inn i bilen sin og ble kjørt bort. Men han glemte at han fortsatt hadde på seg en mikrofon, og han ble overhørt da han diskuterte møtet med en av assistentene sine.

– Det der var en katastrofe. Dere skulle aldri ha satt meg i forbindelse med den kvinnen, hvem kom den ideen fra? Det var latterlig. Hun var bare en ensporet fanatiker, sa han.

Kvinnen Brown snakket med, Gillian Duffy (66), krevde en unnskyldning fra Brown, og det fikk hun. Brown besøkte henne på nytt samme dag, og han ba da personlig om unnskyldning for kommentaren.

Duffy sier at hun har stemt Labour i hele sitt liv, og at hun hadde hatt en grei samtale med statsministeren. Nå er hun ikke like sikker på om hun vil at han skal vinne.

– Jeg er svært skuffet. Han er en velutdannet mann, så hvorfor kommer han med slike ord? sa hun.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter