Nyheter

Kirker mangedoblet kollekten til jordskjelv-ofre

Menigheter ga rundhåndet til nødhjelpsarbeidet.

Stikkprøver blant mange av landets menigheter viser en flerdobling av kollekten under søndagens gudstjenester, som gikk til Kirkens Nødhjelps arbeid på Haiti. Aldri før har det vært samlet inn så mye penger under kollekten i Trefoldighet menighet i Oslo. Der havnet rundt 38.000 kroner i kollektkurvene. Vanligvis blir det gitt rundt 15.000 kroner på en vanlig søndag.

Vi er alle veldig engasjert i og berørt av det som har skjedd. Derfor tror jeg folk gir mye når de får anledningen opp i hendene, sier sokneprest Anne-May Grasaas i Trefoldighet menighet.

LES OGSÅ: Haiti: Tror 200.000 omkom

Firedoblet. I Kristiansand domkirke drysset 19.450 kroner ned i kollektkurvene. Det er nesten fire ganger mer enn på en god kollektsøndag ellers i året. I Sandnes menighet i Rogaland var det bare halvparten så mange som vanlig på gudstjeneste på søndag. Likevel kom det inn 10.162 kroner, mot 7.000 kroner på en gjennomsnittlig søndag.

LES OGSÅ: Haiti: Gravide må føde i gatene

Tredoblet. I Bergen domkirke var det studentgudstjeneste ved starten av et nytt semester. Egentlig skulle kollekten gå til studentene, men de bestemte seg for at den måtte gå til Haiti i stedet. Det ble samlet inn rundt 14.000 kroner. Fungerende domprost Bjarne Aagard gjetter at det er en tredobling sammenlignet med gjennomsnittet. Menighetene i Stavanger domkirke og St. Petri hadde felles gudstjeneste på søndag, og fikk inn 14.759 kroner. Det er også en tredobling.

LES OGSÅ: Brende: Det verste jeg har sett

Doblet. Den katolske kirken St. Olav i Oslo fikk inn 62.885 kroner på søndag. Det er mellom to og tre ganger mer enn vanlig.

Vi føler oss som brødre og søstre og føler for å hjelpe, derfor gir folk mer enn de har, sier rektor Gaspar de Roja Sigaya.

St. Paul katolske menighet i Bergen tellet opp 18.500 kroner, som er noen tusenlapper mer enn gjennomsnittet. Kollekten som ble samlet inn i katolske menigheter går til hjelpeorganisasjonen Caritas Norge.

LES OGSÅ: Massegravene fylles i Haiti

Det lyktes ikke Vårt Land å hente inn tall fra alle de største menighetene i landet i dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter