Nyheter

Var klar til å forlate kirka

Petter Dille var forberedt på å måtte forlate Den norske kirke da han kom ut av skapet. I stedet ble han prest.

– Som prest og åpen homofil blir jeg kontaktet av mennesker som er usikre på om deres tro, seksualitet og identitet kan være i harmoni. Mitt utgangspunkt vil alltid være at å være skeiv er greit, sier Petter Normann Dille, prest i Den norske kirke.

LES OGSÅ: – Mediedekningen viser manglende forståelse for frikirkeligheten

Ta på alvor

Han kom ut av skapet som 18-åring i sin lokale menighet.

– Jeg hadde forlatt kirka om jeg hadde blitt møtt negativt da. Jeg kan ikke si at jeg ikke ville vært troende, men jeg var usikker på om de ville ta imot meg - og var klar til å forlate kirka om de ikke gjorde det, sier Dille.

Han mener dette ikke er et spørsmål om liberal eller konservativ teologi, eller likekjønnet vigsel.

– Det handler om å ta mennesker på alvor. Jeg vil ikke bare dra noen ut av skapet og si: «Det er kjekt å være homo – kjør på!» Alle har sin vei. For noen er den åpenbar, mens for andre vil det være en indre konflikt. Det må vi ta på alvor.

LES MER: Vil fortsette i Til Helhet

Kan være skadelig

Dille synes det er fryktelig krevende å tenke på hvordan det ville være å møte mennesker som faktisk ønsker å endre seksualiteten sin.

– Jeg kan forstå at det som handler om tro, identitet og seksualitet kan være krevende – men jeg håper at det kan bli enklere når man får pratet med noen om det. Å korrigere folk på noe så grunnleggende som deres seksualitet kan være skadelig. Det vil skape sår som er vanskelig å gjøre noe med og vil for mange oppleves som et overgrep.

Han understreker at FRI er en stor og mangfoldig bevegelse.

– Det er for eksempel mange som deltar i Pride som tenker annerledes om enkeltsaker, men poenget er at alle er med i kampen om et rausere og varmere samfunn. Det er viktig å understreke.

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter