Nyheter

Trump fjerner straff av politiserte kirker

Men bannet inn prest på sin første bønnefrokost.

Torsdag deltok president Donald Trump på den nasjonale bønnefrokosten i Washington, et arrangement som er blitt avhold hver første tirsdag i februar siden 1953 – og som besøkes av USAs president. Bønnefrokosten samler religiøse og politiske ledere fra hele verden.

Donald Trump lovet å skrote en lov som begrenser politisk tale i amerikanske kirker.

Vedtaket er en stor seier for det religiøse høyre og en gest til de mange konservative kristne som stemte Trump inn i Det hvite hus, melder New York Times.

LES MER Trump jaget kvinner ut i gatene

Fri tale

Loven fra 1954 sier at organisasjoner som ikke betaler skatt - i dette tilfellet kirker - har ikke lov til å gå åpenlyst ut og støtte kandidater i politiske valg, eller organisere kampanjer for kandidater når amerikanere går til valg.

Hvis de gjør det, sier loven, risikerer kirkesamfunnene å miste deres skattefordeler. Nå lover Trump at prester og lekfolk «skal få snakke fritt og uten frykt for represalier».

Leste Bibelen

I talen snakket Trump om troens betydning i eget liv, og fortalte at moren leste for ham fra familiebibelen.

– USA er en nasjon av troende. Kvaliteten på våre liv er ikke definert av vår materielle suksess, men av vår åndelige suksess, sa Trump, i følge New York Times.

LES MER Postkort fra Trumpland

Bannet

Senatet i Washington har egen prest. Barry Black fikk fornyet tillit på frokostsamlingen, melder CNN. Etter at Black hadde talt, sa Trump:

– Takk til prest Barry Black for disse bevegede ordene, og la til:

– Jeg vet ikke, prest, om dette er en stilling man utnevnes til. Er det en slik stilling? Jeg vet ikke om du er demokrat eller republikaner, men jeg utnevner deg for enda ett år.

Utnevnelsen av Black ble avsluttet, melder CNN, med et bannende kraftuttrykk: «The hell with it».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter