– Det er landets framtid som står på spill. Hva slags tone og atmosfære vi skal ha. Og jeg håper på en forandring.

Tom Murphy står i ly for regnet og venter på å få gi sin stemme i det som blir kalt det viktigste amerikanske mellomvalget på lang tid. Fordi mange ser valget som en test på om den amerikanske befolkningen går god for retningen president Donald Trump har tatt USA og det amerikanske debattklimaet de siste to årene.

– Dette valget handler mest om Trump. Og om å gi et signal til ham.

– Hva er de konkrete sakene som gjør at du mener det er viktig å endre kurs?

– Det handler om hvordan vi skal snakke om minoriteter, om svarte amerikanere. Om måten han behandler våre allierte. Vår rolle har tidligere vært å støtte opp om internasjonale avtaler, sier Murphy, som jobber i en internasjonal finansinstitusjon, som han – etter å han tenkt seg om litt – ber Vårt Land om ikke å nevne med navn.

– For vi skal egentlig ikke være politiske, sier han.

Seter i spill

Det velges nå kandidater til 435 plasser i Representantenes hus. 203 regnes for sikre eller ganske trolig demokratiske. Tilsvarende har republikanerne 194 sikre eller ganske trolige plasser, ifølge RealClear Politics.

Til sammen 38 plasser er åpne, og det er her den store kampen står. De siste målingene gir Demokratene gode sjanser for å få flertall.

Samtidig tyder målinger på at Senatet forblir på republikanske hender. Det er valg på 33 av plassene, men flere kommer fra delstater der Donald Trump fortsatt er svært populær.

Selv om valget i stor grad regnes som en test for Donald Trump, er det også en folkeavstemninger om flere konkrete lokalpolitiske saker. Til sammen 155 avstemninger holdes i 37 forskjellige delstater, ifølge Washington Times.

Mange steder tar velgerne stilling til regulering av tilgangen til abort, og om bruk av marihuana skal legaliseres. I Alabama skal velgerne avgjøre om retten til å slå de De ti bud opp på offentlige bygninger, skal lovfestes.

LES MER: Rekordår for kvinnelige kandidater i det amerikanske mellomvalget

Lokalt og nasjonalt

Elissa Silverman hilser på dem som står i køen utenfor valglokalet. Den partiuavhengige lokalpolitikeren har markert seg som en forkjemper for arbeidstakeres rettigheter, og som en politiker som ikke mottar pengestøtte fra kommersielle aktører.

Selv om valgkampen i stor grad har handlet om Trump og hvilken retning landet skal ta, avviser Elissa Silverman at lokale spørsmål har havnet i bakgrunnen.

– De store lokale spørsmålene er også lokale spørsmål. Som om vi støtter opp om arbeidende familier.

I oktober fikk Silverman vedtatt en ny lov som gir arbeidstakere i Washington rett på åtte uker betalt barselpermisjon.

LES MER: Slik ble USA polarisert

At 39 millioner amerikanere har forhåndsstemt, har skapt optimisme med tanke på at oppmøtet skal bli bedre enn i 2014. Da forhåndsstemte 20 millioner.

– Ved dette valget ser vi at folk tenker tilbake til forrige valg. Velgere som ble sittende hjemme ser at det førte til at Trump ble president, sier Silverman.

– Jeg har bodd her i 40 år, og jeg har aldri før sett en slik oppslutning om et mellomvalg. Folk er sinte, sier Nicky Cymrot.

Av andre i køen beskrives hun som en lokal ressurs – en tidligere eiendomsutvikler som nå leder Capitol Hill Community Foundation – et nabolagsutvalg som jobber for jobber for å fremme livskvaliteten i nabolaget. Hun tror knapt vil være noen av de som stemmer i dette nabolaget ikke er provosert av retningen Trump tar landet.

– Men andre steder i landet er oppslutningen om presidenten like stor som motstanden mot ham er her. Er det mulig å se for seg at denne polariseringen kan avta?

– Jeg vet virkelig ikke. Det er nok republikanere også her, men sannsynligvis ingen som støtter Trump. Det har alltid vært slik at stemningen har vekslet fram og tilbake, men jeg kan ikke huske at det politiske klimaet noensinne har vært så aggressivt som nå, sier Cymrot.

De siste valglokalene stenger i Alaska klokken 20 lokal tid, klokken seks norsk tid onsdag morgen. Fra midnatt norsk tid er det ventet at de første resultatene tikker inn, og ved firetiden er det ventet at vi vet om Trump har mistet flertallet i Representantenes hus, som målingene viser. For Senatet kommer avklaringen trolig først senere på morgenkvisten.