Politikk

Solberg vil gi politiet nytt våpen i kamp mot overgrep

Politiet vil få mulighet til å lagre IP-adresser lengre for å stå bedre rustet i kampen mot overgrep mot barn, ifølge statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg mener at nå er det på tide at vi sørger for lengre lagring av datatrafikk og IP-adresser, sa hun i en tale til Høyres sentralstyre søndag.

– Vi kan ikke ha det slik at politiet ikke rekker å etterforske saker som involverer grove overgrep mot barn, fordi data har forsvunnet fordi lagringstiden er gått ut, la hun til.

Solberg: Dagens gir politiet svært kort tid på å etterforske

– Slik regelverket er i dag har etterforskerne svært kort tid til å etterforske saken tilstrekkelig før vesentlig informasjon blir borte, fastslo Solberg.

Hun minnet om at internett i seg selv er en annerledes arena å etterforske kriminalitet på. Det muliggjør forbrytelser som overgrep mot barn, ID-tyveri, økonomisk kriminalitet og hatkriminalitet, og det i et helt annet omfang enn vi har sett tidligere, understreket Solberg.

– Vi vet at det dreier seg om overgrep som kjøpes fra utlandet, men det dreier seg også om overgrep mot egne barn, sa hun.

MER POLITIKK:

• Berit Aalborg: «Flere kvinner i Ap opplever at klimaet i partiet er blitt giftig i kjølvannet av Giske-saken»

• Nå snekrer Ropstad og co «hemmelig» enighet med Frp om fremtiden for Livssyns-Norge

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk