– Vi trenger å spare en del penger, men det er ikke noe mer dramatisk enn i fjor. Da klarte vi å komme oss i pluss på slutten av året, sier Jan Hanvold, som er styreleder i TV Visjon Norge.

Mandag publiserte NRK utdrag fra en e-post som søndag gikk ut til de ansatte i kanalen. Der sto det at «vi som bedrift må gå til innskjerpelser og eventuelt oppsigelser». Videre skriver Hanvold at grunnen er «en større inntektssvikt i 2018. Samt et stort underskudd som ikke kan fortsette. Derfor varsler vi dere nå, slik at dere kan bli informert».

– Udramatisk

Til Vårt Land at TV Visjon Norge opplever synkende seertall, som følge av endrede medievaner i befolkningen. Ifølge Hanvold erdet ikke er noe dramatikk i situasjonen, men han innrømmer at TV Visjon Norge i likhet med mange andre mediebedrifter har behov for «effektivisering og nedbemanning».

– Vi ser at antallet seere på linjær-TV går nedover. Det merker Dagsrevyen, og sånn er det også med oss.

Nye plattformer

Visjon Norge hadde i 2016 et underskudd på 7,1 millioner, mens resultatet etter skatt i 2017 ble 700.000 kroner.

– Vi prøver å rasjonalisere og kjøre mer på sosiale medier, Apple-TV og andre plattformer. Som gjør at kostnadene synker. Vi er som mediebedrift hele tiden opptatt av inntekter og utgifter, og våre største utgifter er lønninger og formidling av sendingene våre.

– Tror du det vil komme oppsigelser i løpet av året?

– Det vil være naturlige avganger og slikt. Mer vet vi ikke før vi ser resultatet.