Paret giftet seg i 1969 da de var henholdsvis 20 og 21 år gamle. Etter 50 år er det slutt, skriver Se og Hør.

Ifølge ukebladet har Rune Larsen flyttet ut av parets felles bolig. Årsaken til bruddet er ikke kjent og Larsen har ikke ønsket å kommentere saken.

Larsen har tidligere uttalt at ekteskapet har hatt sine utfordringer, skriver Se og Hør.

– Jeg blir litt oppgitt når jeg av og tilhører folk si «ja, men det er jo så enkelt for dere. Dere er jo kristne.» Som om ikke vi også har de samme driftene og feilene som alle andre, sa han til kjendisbladet.

Paret har tre barn sammen, Line, Kim og Tonje, og til sammen syv barnebarn.

LES OGSÅ: Oppfordret unge til å avstå fra sex. Nå ryster skilsmissen renhetsbevegelsen 

Gospel, KFUM og mer gospel

Rune Larsen er mest kjent som musiker og programleder for NRK.

På 60-tallet ble Larsen kjent gjennom en rekke ulike band, før han i 1967 også ble journalist. Utover 60- og 70-tallet var han en sentral skikkelse i den norske, kristne musikken.

Larsen startet ungdomskoret Gospel i 1969, var KFUM-sekretær i Trondheim og Bergen i flere år på 70-tallet, og startet det første barnegospelkoret i Norge.

LES MER: Rune Larsen fyller 70 år. En av Ten Sing-bevegelsens største pionerer

TV-suksess, Kyrkjebø og «Lollipop»

Første gang Larsen var programleder var i 1970 i programmet «Gospel synger gospels». Senere ble programmet «Hele menigheten synger» en stor suksess, både på TV og plate, før han sent på 70-tallet og tidleg på 80-tallet gjorde suksess både gjennom Melodi Grand Prix og flere plateutgivelser.

I 1983 ble Larsen introdusert for Sissel Kyrkjebø og Nils Abrahamsen i NRK. Sistnevnte var programleder for TV-serien «Syng med oss» og Larsen fikk i oppgave å lage en plateutgivelse basert på sanger fra serien.

Plata ble en salgssuksess av de sjeldne og markerte starten på Kyrkjebøs karriere. Larsen stod også bak sangerens to første plater. Den ene, «Glade jul», satte norsk salgsrekord med 500.000 solgte enheter.

Helt på tampen av 80-tallet var Larsen mannen bak TV-giganten «Lollipop». Musikk- og talkshowet med Larsen og Tor Endresen gikk i flere sesonger på NRK1, der duoen Larsen og Endresen kombinerte intervjuer med sang.

På 2000-tallet ble «Absolutt norsk» lansert, der Larsen sammen med Jan Eggum presenterte norsk musikk på TV.

Larsen har levd et liv uten alkohol og har holdt foredrag om avholdenhet. Det uttalte han selv til Bergens Tidende i fjor.

 

Kilder: NRK, Wikipedia, Se og Hør, Bergens Tidende.