KrF sitter mandag i landsstyremøte. Der skal partileder Kjell Ingolf Ropstad orientere om situasjonen i regjering.

Ropstad sier han respekter Frps avgjørelse.

– Siv Jensen har valgt å trekke Frp ut av regjering. Det er en avgjørelse jeg respekterer. Jeg har samarbeidet godt med Siv i regjering, og ser frem til et konstruktivt samarbeid med Frp i deres rolle fra Stortinget, skriver han i en sms-kommentar.

KrF på sin side blir:

– KrF fortsetter i regjering. Vi er fornøyde med våre gjennomslag etter ett år i regjering og har fremdeles mye ugjort. Både når det gjelder å skape en bedre hverdag for familiene, skape vekst og verdiskaping i hele landet og enda kraftigere kamp mot fattigdom og klimaendringer.

Landsstyremøte

KrFs generalsekretær Geir Morten Nilsen bekrefter overfor Vårt Land at landsstyret nå er kalt inn til ekstraordinært møte. 

– Vi har kalt inn til LS-møte nå, der Kjell Ingolf skal orientere landsstyret. Der vil han også være tilgjengelig for spørsmål fra dem, sier Nilsen.

Møtet begynte 14:30. 

Nilsen ville ikke si noe mer om hva som skal diskuteres på møtet.

Mandag ble det klart at Fremskrittspartiet går ut av Erna Solbergs regjering. Frp-leder Siv Jensen sa at hjemhentingen av den terrorsiktede IS-kvinnen fikk begeret til å renne over.

Venstre ønsker mandag ikke å kommentere om de skal ha noe møte, men varsler at Trine Skei Grande vil komme med en uttalelse. 

MER OM REGJERINGSDRAMAET:

• Ap-Støre og Sp-Vedum viser ingen lyst til å overta

• Hareide: Vil Frp ut av regjering, er det ingen som bør stoppe dem

• Jagland mener Frp bommer: Vi er sikrere når IS-krigere er i fengsel enn på frifot utenfor Europa

• Solberg og partnerne kan møte Frp-drama i årevis