Karoline Aadland fra Bergen er bekreftet død etter at et fly fra Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi søndag. Det opplyser Utenriksdepartementet til Bergensavisen.

Mandag formiddag var kollegaer i Røde Kors samlet til en minnestund ved kontoret i Oslo. Minnestunden ble også strømmet til Røde Kors sine region- og lokalkontorer.

– Karoline hadde nettopp fylt 28 år og var på vei til Kenya og Burundi. Hun var på vei for å gjøre det hun elsket, nemlig å hjelpe andre, sa generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland under minneseremonien.

LES OGSÅ: Etiopia-ulykken rammer bistandsmiljøet hardt

Flagger på halv stang

Karoline Aadland var økonomiarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors. Hun hadde jobbet i organisasjonen i under ett år da ulykken skjedde, men hadde gjort dypt inntrykk hos kollegene. De er sterkt preget av hendelsen.

– Hun var et veldig varmt menneske som det var lett å komme i kontakt med. Samtidig var hun en veldig dyktig økonom, som hadde et stort ønske om å bruke ferdighetene sine til å hjelpe andre, sier Apeland til NTB.

Røde Kors har fremlagt minneprotokoll på kontoret i Oslo, og flagget mandag på halv stang.

LES OGSÅ: Norsk Røde Kors-medarbeider er savnet etter flystyrten i Etiopia

– Positiv og kjempedyktig

Aadlands nærmeste sjef, Marte Kristin Fremstedal beskriver 28-åringen som et eneste stort smil og en flink økonom.

– Hun var kjempedyktig, kreativ og positiv. Hun elsket jobben og gjorde den utrolig grundig, sa Fremstedal under minneseremonien.

Mandag skulle Aadland vært i møte i Nairobi med kollegene sine for å diskutere tiltak mot korrupsjon, som var en av de mange tingene hun jobbet med innen økonomi.

– De er i sjokk akkurat som oss, sa Fremstedal.

Ingen overlevde da Boeing 737-flyet fra Ethiopian Airlines, som hadde 149 passasjerer og et mannskap på åtte om bord, styrtet mellom Addis Abeba og Kenyas hovedstad Nairobi. Ulykken skjedde søndag morgen, seks minutter etter at 737-maskinen tok av fra Etiopias hovedstad.