– Ruta mellom Addis Abeba og Nairobi omtales til hverdags som FN-ruta fordi den brukes så hyppig av ansatte i hjelpeorganisasjonene, sier NORAD i en pressemelding.

De sier at det denne gangen var ekstra mange om bord på grunn av et stort internasjonalt klimamøte i Nairobi der FNs miljøorganisasjon UNEP holder til.

Norsk kvinne

Den norske kvinnen Karoline Aadland (28) er blant de savnede, bekrefter Røde Kors.

– Det er med stor sorg vi har mottatt denne forferdelig triste nyheten, sier generalsekretær i Norges Røde Kors Bernt G. Apeland.

28-åringen er økonomiarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors. Da ulykken skjedde var Aadland på jobb i regionen.

35 nasjoner

Det var passasjerer fra 35 nasjoner om bord på flyet. Den største gruppen var fra Kenya, og det var også 18 canadiere om bord og en rekke amerikanere og europeere.

Flyktninghjelpen opplyser at to av deres ansatte er savnet.

– To av våre kolleger skulle reise med flyet. Det er en britisk og en fransk statsborger, og de jobber ved vårt kontor i Genève, sier kommunikasjonsrådgiver Tiril Skarstein til NTB.

I tillegg melder FN at svenske Sida har mistet en medarbeider. En ansatt i danske Redd Barna er også savnet.

Videre var det flere fra andre organisasjoner som var på vei til miljøkonferansen som mistet livet, men det foreligger ennå ingen oversikt. Miljøkonferansen åpnet mandag morgen med flaggene på halv stang og ett minutts stillhet.

Delegasjon fra FN

19 av de 157 personene som omkom i flystyrten i Etiopia søndag, jobbet for FN, ifølge organisasjonens sikkerhetsdepartement.

– Jeg er veldig lei meg etter nyheten om flystyrten i Etiopia som kostet livet til alle om bord. Min inderlige kondolanse går til familiene og kjære av ofrene, inkludert våre egne FN-ansatte, som omkom i denne tragedien, skriver FNs generalsekretær António Guterres på Twitter.

Bosatt i Tromsø

Nordlys melder at en fransk-britisk kvinne i 30-årene bosatt i Tromsø var blant de omkomne i flystyrten. Sarah Auffret jobbet med miljøspørsmål i en organisasjon for cruiseoperatører i Arktis. Organisasjonen jobber for å gjøre cruiseturismen i regionen mer bærekraftig, melder NRK.

– Vi er i sjokk og sorg etter at vi fikk nyheten om at vår kollega og kjære venn, Sarah Auffret, var en av passasjerene på flyet fra Ethiopian Airlines som styrtet søndag, skriver AECO i en pressemelding søndag kveld.

Auffret var på vei til miljøkonferansen da ulykken skjedde, bekrefter arbeidsgiveren. Kvinnen, som har fransk og britisk statsborgerskap, har bodd flere perioder i Tromsø.

På oppdrag fra Norec

En kenyansk kvinne som hadde vært i Norge på en samling i regi av Norec, er blant de omkomne i flystyrten, skriver VG. Julia Mwashi var 41 år og etterlater seg to barn, skriver avisa.

– Hun har vært vår koordinator i Kenya siden 2017, og hun skulle nå gi stafettpinnen videre. Dette var hennes siste oppdrag i regi av Norec, sier direktør Jan Olav Baarøy i Norec, tidligere Fredskorpset.

Mwashi hadde vært i Norge i en uke som representant for Verdensorganisasjonen for jentespeidere på arrangementet Youth Summit. Hun var en av 120 personer som møtte ansatte i Norec og arbeidsgivere organisasjonen gir støtte til, ifølge 
VG.

Problemer

Styrten skjedde søndag morgen, seks minutter etter at 737-maskinen tok av fra Etiopias hovedstad Addis Abeba med kurs for Nairobi. Flyet gikk ned nær byen Bishoftu, 50 kilometer sørøst for Addis Abeba.

Ifølge flyselskapet meldte flygeren om problemer kort tid etter avgang og ba om å få returnere til flyplassen. Det var pent og klart vær i området søndag. Flightradar 24 skriver ifølge AP på Twitter at flyet ikke klarte å stige stabilt etter avgang.

Selskapet har sendt ut et bilde av selskapets øverste sjef Tewolde Gebremariam som står midt i vrakrestene og beklager dypt.

Ethiopian Airlines er Afrikas største flyselskap med et godt renomme for sikkerhet, trass i en ulykke i Middelhavet utenfor kysten av Libanon i 2010 der 90 personer omkom.