Delegasjonen fra Israel skulle kommet til Polen på tirsdag, men Polens utenriksdepartement opplyser i en pressemelding mandag at møtet er avlyst.

– Polen valgte å avlyse besøket med de israelske delegatene etter at det fra israelsk side ble gjort endringer i siste liten på sammensetningen av delegasjonen, heter det i uttalelsen.

Ifølge polske myndigheter indikerer den nye delegasjonssammensetningen at samtalene primært ville dreie seg om såkalt eiendomsgjenoppretting – at jøder får kompensasjon for det de mistet under holocaust eller få tilbake eiendeler.

Delegasjonen fra Israel, ledet av Avi Cohen-Scali, leder for Israels departement for sosial likestilling, skulle ha møter i Warszawa 13. mai.

Flere tusen nasjonalister i Polen demonstrerte lørdag i den polske hovedstaden mot en amerikansk lov som krever at utenriksdepartementet i USA følger med på om jødisk eiendom som ble stjålet i nazi-okkuperte land under krigen, returneres til ofrenes familier. USA ber også Polen kompensere jøder som mistet alt under holocaust.

Polens høyreorienterte regjeringsparti Lov og rettferdighetspartiet (PiS) og opposisjonen i sentrum og til venstre har sagt at USAs lov ikke vil få betydning for Polen.

LES OGSÅ: Supportarhets mot «jødelag»