Nyheter

Pavebesøk er like krevende som da Obama kom

Når statsminister Stefan Löfven tar imot pave Frans på flyplassen mandag formiddag, har svensk politi forberedt seg i åtte måneder.

LUND, SVERIGE: Mer enn 500 journalister er akkreditert til å dekke det økumeniske toppmøtet i Skåne, som derfor er sikret enormt stor mediedekning.

Politiet og Säpo, sikkerhetstjenesten i Sverige, har brukt åtte måneder på å forberede seg og ser på utfordringen som en like stor utfordring som da den amerikanske presidenten Obama besøkte Sverige i 2013.

LES MER: Pavebesøket skal plastre sår etter 500 års splittelse

Reiseglad pave

Den reiseglade pave Frans har vært på 16 utenlandsturer til 26 land i løpet av de tre og et halvt årene han har vært Den katolske kirkes toppleder. De fleste av disse reisene har vært til land med stor katolsk dominans, og med Den katolske kirke som vertskap. Til forskjell fra tidligere pavebesøk er innbyderen denne gang Det lutherske verdensforbund.

Nå kommer han til et av verdens mest sekulariserte land, men der størsteparten av befolkningen tilhører den lutherske folkekirken. Under 2 prosent av Sveriges befolkning er katolikker.

LES OGSÅ: Kongen og statsministeren fikk stå for velkomsten forrige gang

30 timer i Sverige

79-åringen vil ha et krevende program i løpet av de 30 timene han befinner seg i Sverige.

Pave Frans vil bli ønsket velkommen av statsminister Stefan Löfven på Malmö flyplass mandag formiddag. Deretter går turen raskt videre til et besøk hos kongefamilien i Kungshuset i Lund.

Klokka 14.30 mandag deltar paven ved den økumeniske gudstjenesten i Lunds domkirke, sammen med blant andre biskop Munib Younan, presidenten i Det lutherske verdensforbund (LVF), og generalsekretær Martin Junge i LVF. Kirken har bare plass til et par hundre personer, så bare spesielt inviterte gjester får delta.

LES OGSÅ: Den norske kirke forstod ikke pavebesøkets betydning

«Together in Hope»

Drøyt to timer senere kommer trekløveret Younan, Junge og Frans til Malmö Arena, der mange tusen mennesker skal delta i et felleskirkelig arrangement med temaet «Together in Hope».

Dagen derpå, tirsdag klokka 09.30, feires katolsk messe på Swedbank stadion i Malmö. NRK1 overfører direkte både fra den felleskirkelige gudstjenesten i Lund domkirke mandag kl. 14.25 og fra den katolske messen i Malmö tirsdag kl. 09.05.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter