Nyheter

Pave Frans skal på sin første tur utenfor Roma siden mars

Når pave Frans i oktober drar på et kort besøk til Assisi, er det første gang han er på reise utenfor Roma siden pandemien kom til Italia.

Pave Frans skal dra til Assissi, landsbyen i Umbria der helgenen Frans av Assisi ble født i 1182. Det er Frans av Assisi som paven har tatt navnet sitt etter.

Paven skal etter planen skrive en såkalt encyklika, et pavelig rundskriv rettet mot geistlige og troende verden over. Det er ventet at brevet skal understreke verdien av samhold under og etter pandemien.

Assisi ligger et par timers kjøretur fra Vatikanet. Den hellige Frans' basilika ligger i byen, som er gravkirke for Frans av Assisi. Pavens besøk skal avvikles i løpet av noen timer den 3. oktober.

LES MER:

---

Pave Frans

  • Pave Frans er en argentinsk geistlig som ble valgt til pave 13. mars 2013 etter at Benedikt 16 gikk av på grunn av høy alder og sviktende helse.
  • Frans regnes som mer liberal enn både store deler av kirkeledelsen og sine to forgjengere.
  • Frans' posisjon i kontroversielle verdispørsmål som skilsmisse, homofili, forbud mot prevensjon og et hierarkisk forhold mellom mann og kvinne er mer liberal enn forgjengernes.

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter