Nyheter

Norsk skip deltar i omfattende redningsaksjon

Et norsk skip er sammen med sju andre med i en redningsoperasjon der 3.000 migranter er i havsnød utenfor kysten av Libya.

Seks italienske skip og et norsk skip hjelper 3.000 migranter i sikkerhet utenfor kysten av Libya, opplyser den italienske kystvakten som lørdag mottok nødsignal fra 18 overfylte båter.

Siem Pilot er nå i gang med dagens andre redningsoperasjon, ifølge TV 2. Det er 600 personer om bord i båten som er i havsnød, og 400 av dem er under dekk.

Kripos opplyser til NTB at de har reddet 118 kvinner og 27 barn fra en fiskebåt i havsnød utenfor kysten av Libya tidligere i dag.

– Det er stor aktivitet i området. Vi har nå tatt om bord om lag 320 migranter fra en fiskebåt. Det har kommet flere nødanrop hvor vi må bistå, opplyser presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos som befinner seg om bord på Siem Pilot.

Opptil ti båter ber om hjelp

Også styrkesjef Lise Dunham på Siem Pilot bekrefter at det er svært mange nødtelefoner fra kysten av Libya i dag.

– Det er fint vær i området, lite vind. Etter et par dager med mer vind og sjø, har mange av menneskesmuglerne satt båter på vannet i løpet av natten, forklarer Dunham TV 2.

LES OGSÅ: Flere tusen migranter kjempet seg forbi makedonsk grensepoliti

Tidligere lørdag kunne hun opplyse at mellom åtte og ti båter ba om hjelp, og at det kom til å bli en hektisk dag.

Lasteskipet Siem Pilot kan i utgangspunktet ta imot maksimalt 800 personer, men dersom det er krise, kan det ta imot flere.

Siden juni har Norge bidratt til EUs grensesamarbeid Frontex med beredskapsskipet Siem Pilot, som så langt har berget flere enn 4.300 migranter.

Flere enn 104.000 migranter fra Afrika, Midtøsten og Sør-Asia har blitt reddet i land i søritalienske havner så langt i år.

Reddet 60 utenfor Lesvos

I løpet av de siste døgnene har den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet rundt 60 mennesker som var i havsnød nær den greske øya Lesvos i Egeerhavet ikke langt fra Tyrkia.

LES OGSÅ: Frp-topp vil huse flyktninger

Skøyta tok om bord rundt 60 barn, kvinner og menn fra en overfylt gummibåt som tok inn vann, opplyser Redningsselskapet.

Tidligere lørdag varslet selskapet at fartøyet hadde reddet tolv mennesker opp fra havet i en redningsoperasjon natt til fredag etter ni timer i vannet. En person ble funnet omkommet.

Redningsskøyta Peter Henry von Koss har så langt reddet over 260 mennesker.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter