Nyheter

Flere tusen migranter kjempet seg forbi makedonsk grensepoliti

Flere tusen migranter og flyktninger presser seg forbi politisperringene på grensa mellom Makedonia og Hellas, rapporterer Reuters.

Nyhetsbyrået melder at makedonsk politi brukte sjokkgranater i et forsøk på å stanse flyktningene og migrantene, som løp over åkrene og inn i Makedonia.

Mange av dem har ventet i flere dager i grenseområdet i håp om å komme seg nordover fra Hellas.

LES OGSÅ: Tåregass mot flyktninger

Også Associated Press melder at flere tusen migranter løp over grensen lørdag ettermiddag.

Videre til Serbia

Politiet fikk etter hvert kontroll over situasjonen etter at de hadde skutt sjokkgranater mot mengden i en halvtimes tid.

De som klarte å ta seg inn til Makedonia, fortsatte til byen Gevgelija hvor de forsøkte å finne taxi eller annen transport for å dra videre mot Serbia og grensen inn mot EU.

Tall fra FNs høykommissær for flyktninger viser at tusenvis av migranter og flyktninger hver uke tar seg inn i Hellas. De fleste er fra Syria, Afghanistan og Irak. Målet er å reise gjennom Makedonia og Serbia for å nå EU.

LES OGSÅ: Raserte syrisk kloster

Stengte grensen

Om lag 42.000 mennesker, inkludert over 7.000 barn, har kommet seg til Makedonia siden midten av juni, ifølge myndighetene i landet. Torsdag erklærte Makedonia unntakstilstand og stengte grensene i 24 timer. Etter sammenstøt mellom migranter og politi fredag, som førte til at minst åtte personer ble skadd, besluttet makedonske myndigheter å tillate et begrenset antall å fortsette inn i landet.

Siden fredag kveld har makedonsk politi latt grupper på flere titall krysse grensen for å ta toget nordover.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter