Nyheter

Netanyahus «siste måltid» som protestinstallasjon i Tel Aviv

Israels statsminister framstilt som ensom og grådig libsnyter i en kunstinstallasjon på åpen gate i Tel Aviv.

Installasjonen har hentet inspirasjon fra Leonardo da Vincis maleri av Jesu siste måltid med disiplene skjærtorsdag.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir framstilt som en ensom og grådig livsnyter i installasjonen som ble satt opp som en popup-utstilling på Rabin-plassen i Tel Aviv. Den viser Netanyahu som fråtser i mat helt alene ved et 10 meter langt bord. Installsjonen fremstiller ham som en hedonist som har mistet kontakt med alle rundt seg, og er det foreløpig siste stikket mot statsministeren.

LES MER: • Koronasmitten spredde seg mange ganger raskere i ultraortodokse nabolag enn i resten av Israel. Rabbinere fikk kritikk for å stenge synagogene alt for sent

Installasjonen er laget av kunstneren Itay Zalait, som i et intervju tidligere i uken forklarte at motivet skal symbolisere «det siste måltidet med det israelske demokratiet».

Team members of Israeli artist Itay Zalait, work on an installation depicting Prime Minister Benjamin Netanyahu at a mock "Last Supper" at Rabin square in Tel Aviv, Israel, Wednesday, July 29, 2020. The installation, placed in a central Tel Aviv square on Wednesday, in the latest twist in a summer of protests against Netanyahu and his lengthy rule. (AP Photo/Oded Balilty)

Tolv tomme stoler rundt

Bordet som statsministeren sitter ved, er fullt av frukt, penger, tomme flasker med likør og en sigar – et stikk til de luksuriøse gavene Netanyahu anklages for å ha mottatt fra mektige støttespillere. Netanyahu selv er i ferd med å spise en stor kake, alene, med tolv tomme stoler rundt seg.

LES MER: • Over 1000 europeiske politikere med beskjed til Israel og Trump: Stopp annekteringen av Vestbredden

Tusenvis demonstrerer

De siste ukene har tusenvis av demonstranter møtt opp i gatene for å kreve Netanyahus avgang. De er kritiske til hans håndtering av koronautbruddet og den påfølgende økonomiske krisen. Mange mener også at han har krenket Israels sterke demokratiske tradisjoner ved å tviholde på makten for å slippe å bli stilt for retten for korrupsjon.

De stiller også spørsmål ved hans motiver for å bruke unntakslover for å bekjempe koronaviruset.

LES OGSÅ:

Teolog Gyrid Gunnes: – Har aldri fått så mye hets som etter kronikken i Vårt Land

Razwan Afsar har Jesus som forbilde og vil delta på nattverd. Han er muslim

• Les historien om restauranteier og hobbyfredsmegler Jawdat Ibrahim som vant millioner i lotto i USA, og brukte pengene på å bygge opp byen Abu Ghosh nær Jerusalem

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter