Verst er situasjonen likevel for Venstre, med en oppslutning på 2,2 prosent og kun én representant på Stortinget.

KrF gjør det hakket bedre, men er fortsatt under sperregrensen på snittet av marsmålingene. KrF ender med 3,4 prosent og tre mandater.

LES OGSÅ: Vårt Lands mars-måling: Historisk dårlig for KrF

Til sammen får de fire regjeringspartiene 67 mandater og er langt unna et flertall. Frp holder seg på en oppslutning på 11,3 prosent, noe som er godt under resultatet fra valget i 2017 (15,2 prosent). Høyre får 24,3 prosents oppslutning i snitt og 43 mandater.

Ap er fortsatt landets største parti, med 26,7 prosents oppslutning i snitt på de åtte stortingsmålingene som er tatt opp i mars. Det viser oversikten på nettstedet Poll of polls. Men trenden er igjen nedadgående for partiet som samles til landsmøte i Oslo torsdag. I januar var snittet på målingene 28,3 prosent, mens i februarmålingene var oppslutningen sunket til 28 prosent.

Dersom snittet på målingene i mars hadde vært et valgresultat, ville det gitt et rødgrønt flertall på Stortinget med 86 mandater. Ap ville hatt 48 av dem.

Senterpartiet fortsetter oppturen, med en gjennomsnittlig oppslutning på 13,7 prosent, og ville fått 25 mandater, mens SV faller ørlite til 7,5 prosents oppslutning i mars.

Miljøpartiet De Grønne opplever noe av en vårløsning og bryter sperregrensen på flere målinger. Partiet som i dag bare har én representant på Stortinget, ville fått 7 om snittet på marsmålingene (4,0) avgjorde.

Den andre énmannsgruppa, Rødt, gjør det enda bedre med 5 prosent og 9 mandater.

LES OGSÅ: Nå har selv velgergruppen «andre» rykket forbi Venstre