Fartøyet Alan Kurdi driftes av den tyske organisasjonen Sea-Eye. Om bord er det 65 flyktninger og migranter som tidligere i uken ble reddet fra en gummibåt utenfor kysten av Libya.

De tre kollapset som følge av varmen, opplyser Sea-Eye.

Direktør Gorden Isler i Sea-Eye sier at to av dem er mindreårige og at alle tre er i svært dårlig form.

En tjenestemann fra myndigheten på Malta bekrefter at de tar imot de tre.

Nødssituasjon

Det tyske redningsskipet ble lørdag nektet å legge til kai på den italienske øya Lampedusa, og satte så kursen mot Malta.

Søndag opplyste Maltas forsvar at båten ikke får legge til kai, og at den heller ikke får lov til å gå inn i Maltas territorielle farvann.

– Vi kan ikke vente til det er en nødsituasjon. Nå må det bli klart hvorvidt de europeiske regjeringene støtter Italias holdning. Menneskeliv er ikke et forhandlingskort, skriver den tyske organisasjonen på Twitter.

Ifølge den maltesiske hæren har skipet ennå ikke bedt om nødproviant.

Fysisk svake

Sea-Eyes talskvinne Carlotta Weibl beskrev tidligere søndag menneskene om bord som fysisk svake.

– Vi er sikre på at Malta vil gi oss en trygg havn når Tyskland og andre EU-land tilbyr seg å ta imot mennesker. Vi regner med at Malta ikke blir stående alene med dette, sier Weibl.

Lørdag la et italiensk redningsskip til kai på Lampedusa med rundt 40 flyktninger og migranter, til tross for at Italias innenriksminister Matteo Salvini hadde gitt ordre om at den ikke fikk lov.