Likud ligger an til å få 37 mandater i nasjonalforsamlingen Knesset, mot 33 for hovedrivalen Blått og hvitt som ledes av Benny Gantz.

Det er likevel ikke klart om dette er nok til at han kan skaffe seg det nødvendige flertallet i nasjonalforsamlingen til å danne regjering.

Netanyahus koalisjon som inkluderer ytre høyrepartiet Yamina samt flere ultraortodokse partier ser ut til å kunne få 60 mandater, ett mandat fra et flertall på 61 av Knessets 120 medlemmer.

Sentrumsblokken til Gantz, som omfatter Blått og hvitt, Arbeiderparti- og Meretz-gruppen, samt den arabiske samlingslisten ligger an til å mellom 52 og 54 mandater.

Avigdor Lieberman og hans ultranasjonalistiske, men sekulære Israel Beiteinu-parti får mellom seks og åtte mandater. Dersom Netanyahu greier å få flertall, åpner det for en ny periode for den korrupsjonstiltalte statsministeren.

Får han derimot ikke flertall, vil den politiske lammelsen vare videre, noe som kan måtte ende i et fjerde valg på ett års tid.

LES MER OM DET ISRAELSKE VALGET:

• Geir Ove Fonn: Koronaviruset har blandet seg inn i israelsk valgkamp, der også selve demokratiet viser sykdomstegn

• Erling Rimehaug: Israels tredje valg på et år vil etter all sannsynlighet nok en gang ende med dødt løp. Men taperne er uansett Israels arabiske borgere.

Israels store parti redusert til en tidel