Forskerne bak boken «Blindsoner og mangfold» har kartlagt hvilke saker lokale og regionale aviser skriver om. Forskerne undersøkte 6.500 artikler i 24 aviser fra 2017. Bare 1 prosent av dem handler om religion og livssyn, skriver Dagen.

Redaksjoner har liten kunnskap

– Når det gjelder religion og livssyn, tror jeg det handler om at feltet ikke har så høy status. Dessuten tror jeg mange redaksjoner mangler kunnskap. Hvis ingen i redaksjonen har kompetanse på feltet, er det skummelt å dra ut til en menighet eller livssynsorganisasjon og lage en sak, sier redaktør for boken og førsteamanuensis Lisbeth Morlandstø ved Nord universitet til avisen.

Morlandstø sier at flere tidligere studier bekrefter den samme manglende dekningen av religions- og livssynsfeltet.

Undersøkelsen viser også at bare 0,7 prosent av kildene uttaler seg på vegne av tros- og livssynssamfunnet.

(©NTB)

Her er tre saker fra Vårt Land denne helga:

– Å brenne Koranen er ikke det samme som å brenne Bibelen. Det sier mye om forskjellen mellom islam og kristendom. Det skriver Vårt Lands kommentator Erling RImehaug.

– Jeg kan noen ganger bli omfavnet av folk som synes synd på meg, fordi jeg har levd alene hele livet. Da blir jeg provosert, sier Bjørn Helge Sandvei. Han er homofil, men har valgt å leve alene.

– Korleis kan du meistre sidemål? Ikkje spør meg eller kunnskapsministeren, skriv Lars Petter Sveen i kommentaren Spynorsk ordliste