Ingen av regjeringspartiene gjør det spesielt skarpt, hvor Frp faller mest – fra 11,9 i mai til 10,5 prosent.

For KrF sin del er målingen nok et tilbakeslag. Partiet får sitt dårligste resultat på Sentios målinger noensinne. Partiet går tilbake 0,9 prosentpoeng til 2,7 prosent.

– Vi har definitivt større ambisjoner enn dette. Det er helt klart fortsatt mange KrF-velgere som sitter på gjerdet. Vi skal gjøre en jobb for å overbevise dem om å komme tilbake til KrF, sier KrFs nestleder Ingelin Norsjø til Nettavisen.

Også Venstre sliter på 2,5 prosent oppslutning.

– KrF og Venstre fortsetter kursen mot utgangen av Stortinget. Intet nytt under solen, sier Sentio-direktør Arve Østgård.

LES MER: KrF under sperregrensen for syvende måned på rad i Vårt Lands måling

Rekordmåling for MDG

Miljøpartiet De Grønne (MDG) får sitt beste resultatet på Sentios målinger siden august 2017 med en oppslutning på 5,8 prosent, en fremgang på 0,7 prosentpoeng.

– Det er jo veldig gledelig, og det bekrefter en trend vi egentlig ser på mange lokale målinger hvor vi går fram både i byene og på mindre steder som Kragerø og Sortland, sier MDGs nasjonale talsperson og fungerende miljøbyråd i Oslo, Arild Hermstad.

Ap går 2,1 prosentpoeng fram til 25,2 prosent, mens SV og Sp holder seg på stabilt god oppslutning på henholdsvis 6,8 og 15,2 prosent.

LES OGSÅ: Kristelige partier taper på abortdebatt

Rødt-fall

På målingen går derimot Rødt tilbake, men partiet ligger fortsatt over sperregrensen med 4,5 prosent.

– Nå ser vi på gjennomsnittet av målingene har Rødt stabilisert seg over sperregrensen. Folk ser at vi er den tydeligste motstanderen mot regjeringens politikk for økte forskjeller. Det skal vi vise i kommunevalget, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Nettavisen.

Moxnes mener partiet lå uvanlig høyt på forrige Sentio-måling med 6,6 prosent. 4,5 prosent er likevel under partiets snitt i 2019.

Målingen fordeler seg slik for partiene (oppslutningen i maimålingen i parentes): KrF 2,7 (-0,9), Venstre 2,5 (+0,2), Høyre 22,7 (+0,1), Frp 10,5 (-1,4), Ap 25,2 (+2,1), Sp 15,2 (-0,6), SV 6,8 (+0,7), Rødt 4,5 (-2,1).

LES OGSÅ: Kategorien «andre» større enn både KrF og Venstre. Bompenger er forklaringen – Frp tar støyten