Påtalemyndigheten i Sverige har gått med på tidsbestemt straff for den tidligere frikirkepastoren, som ble dømt til livstid i 2004. Det skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Helge Iversen – tidligere Helge Fossmo – ble dømt for medvirkning til drap på kona, Alexandra Fossmo (23), og for to drapsforsøk. Dette er en av Sveriges mest omtalte kriminalsaker. Åsa Waldau, som ble kalt «Kristi brud» av den drapsdømte pastoren Helge Fossmo, var en av frontfigurene i Knutby-menigheten.

– Vi har fått opplyst at aktor har endret sitt syn, og tillater tidsbestemt straff, som jeg har gått inn for, sier Fossmos advokat, Anton Strand til avisa.

LES MER: «Kristi brud» tiltalt

Gjentagelsesfare

Argumentene for endringen er at en utredning fra Rättsmedicinalverket i Sverige konkluderer med at det er «mindre trolig at han kommer til å begå alvorlige lovbrudd» om har slippes fri. Derimot er det fremdeles en risiko for at Helge Fossmo kan «manipulere og bedra sine omgivelser for å oppnå fordeler», skriver Aftonbladet.

Iversen/Fossmo ble dømt for en intens, målrettet og langvarig påvirkning av barnepiken Sara Svensson til å utføre drapet og drapsforsøket.

LES MER: Forteller om livet med «Kristi brud»

Ute om to år

Fossmos advokat kommer til å begjære at straffen settes til 25 år, eller til den tiden retten finner passende. Aktor krever 28 år.

Når straffelengden er bestemt, blir man normalt løslatt når to tredjedeler av straffene er sonet.

– Det innebærer at min klient kan være ute om drøyt to år, sier Strand til Expressen.