Nyheter

Kjenner seg ikke igjen i festkultur

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot sier twitter-trakassering ikke skal forekomme og vil undersøke anklager om ukultur på fester.

– Jeg er glad for at Ida opplevde at hendelsen ble håndtert bra, for slikt skal ikke skje. Jeg mener å huske at daværende generalsekretær Christopher Wand gikk på scenen og sa at anonym twitring var uakseptabelt, sier fungerende Unge Høyre-leder, Sandra Bruflot.

Tirsdag skrev Vårt Land om en episode på ungdomspartiets landsmøte i 2014.

Mens daværende KrFU-nestleder Ida Lindtveit Røse holdt hilsningstale ble det fra salen twitret om hvem som kunne få henne til sengs.

Det bekreftet flere KrFU-kilder overfor Vårt Land.

Ida Lindtveit Røse sier at hun selv ikke opplevde episoden som trakassering og at den ble håndtert skikkelig av Unge Høyre.

LES OGSÅ: Twitter-trakassert på Unge Høyre-møte

Advarte mot Unge Høyre-fester

Sandra Bruflot er imidlertid mest opprørt over en annen side ved gårsdagens sak, nemlig at unge jenter i KrFU ble advart mot å delta på Unge Høyre-fester.

– Jeg har ikke hatt lyst til å sende mine 16 år gamle jenter på dem. Det har jeg nok vært ganske tydelig på, sa Astrid Therese Theisen, som var fylkesleder i Akershus KrFU fra 2014-2016.

Utsagnet kom i kjølvannet av KrFU-politiker Hedvig Halgunsets utspill i Aftenposten 13. januar om at «KrFU-jenter blir sett på som et mål på disse festene i Unge Høyre», og at Unge Høyre hadde en verre ukultur enn i andre ungdomspartier. Mye alkohol og store aldersforskjeller førte til «kommentarer, blikk og tafsing».

Andre KrFU-ere Vårt Land snakket med kjente seg ikke entydig igjen i dette bildet.

LES OGSÅ: – Vanskelig å se forskjell på Giske- og Grande-sakene

Vil kontakt KrFU-ere

Det gjør heller ikke Sandra Bruflot:

– jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsene av den festkulturen, om jeg skal være helt ærlig. De aller fleste i Unge Høyre oppfører seg fint. Det skal være fint og trygt å være på fest hos oss. Hvis det ikke har vært det for noen, så beklager jeg det.

Unge Høyre-lederen er klar på at alkoholreglene skal overholdes og håper at KrFUere vil melde ifra til dem hvis de opplever ubehageligheter.

– Jeg skal ta kontakt med jentene i KrFU for å komme til bunns i dette, for sånn skal det ikke være hos oss, sier Bruflot.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter