Politikk

John-Ragnar Aarset blir Hareides statssekretær

Høyres generalsekretær overtar som statssekretær i Samferdselsdepartementet.

John-Ragnar Aarset overtar etter partifellen Anders B. Werp, som blir ny administrerende direktør ved Modum Bad. Utnevnelsen skjedde i statsråd på slottet fredag.

Aarset tiltrer som samferdselsminister Knut Arild Hareides (KrF) statssekretær 9. mars. Han kommer fra jobben som generalsekretær i Høyre, som han har hatt siden desember 2015.

Hadde ansvar for håndteringen av varslene mot Kristian Tonning Riise

Som Høyres administrative leder ble han for alvor kjent for offentligheten i forbindelse med varslingssakene mot daværende Unge Høyre-leder, Kristian Tonning Riise, vinteren 2018. Da var bølgen av metoo-saker på sitt høydepunkt og Aarset ledet håndteringen av Høyre sine varslingssaker.

Aarset kommer fra Geilo i Viken. Han var leder for Unge Høyre fra 1998 til 2000.

Det hører med til historien at Knut Arild Hareide nå får en habil munnharpe-spiller som statssekretær.

Hareides comeback

At den tidligere KrF-lederen skulle ende opp som statsråd i Erna Solbergs regjering, var utenkelig inntil Fremskrittspartiet valgte å takke for seg 20. januar. Da begynte spekulasjonene å gå om et Hareide-comeback. De tiltok raskt i styrke.

Det ville vært rart å si nei til å sitte i regjeringen som var KrFs førstevalg i 2017, uttrykte Knut Arild Hareide overfor Vårt Land da John Georg Dale (Frp) hadde overrakt ham nøklene til kontoret i Samferdselsdepartementet.

Hareide sa hadde kjent på «positivt press» til bidra til samling i KrF etter den opprivende retningsstriden.

LES OGSÅ:

• Hver dag dundrer 100.000 biler forbi leiligheten til Robert Svoren. Han er villig til å stille seg midt på motorveien for å få det stille.

• Hans Fredrik Grøvan kan miste plassen på Stortinget på grunn av kjønnskabal i KrF

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk