Politikk

Høyres Anders B. Werp ny direktør ved Modum Bad – Hareide må finne ny statssekretær

Anders B. Werp gleder seg til å styrke diakonien ved Modum Bad. Han mener et tydelig verdigrunnlag utløser «gode krefter».

– Vi er strålende fornøyde med å ha klart å hente inn Anders B. Werp som vår nye administrerende direktør.

Det uttaler styreleder for Modum Bad, tidligere KrF-politiker Øyvind Håbrekke, i en pressemelding.

Werp er en erfaren Høyre-politiker og er i dag statssekretær i Samferdselsdepartementet. Han overtar etter Lars Erik Flatø og tiltrer etter planen 4. mai.

Det betyr at Knut Arild Hareide (KrF) må finne seg en ny statssekretær innen den tid. Werp vil ikke si noe om hvem han tror vil bli etterfølgeren hans.

– Nei, det må du ta med Statsministerens kontor, sier han lurt til Vårt Land.

– Å se hele mennesket gir gode resultater

Werp sier han gleder seg ordentlig til å overta ansvaret for den tradisjonsrike diakonale stiftelsen, som han kjenner godt etter fem år som styremedlem.

Werp trekker særlig fram kombinasjonen av tydelig verdigrunnlag og dyktige fagfolk som inspirerende. Det mener han har skapt en kultur på Modum Bad som «løfter alle».

Werp forteller at styret har vært tydelige på at også den diakonale siden ved stiftelsen skal videreutvikles.

– Det er en diakonal stiftelse. Å få styrke og utvikle den dimensjonen sammen med dyktige medarbeidere ser jeg virkelig fram til, sier han.

Hva er din kobling til den siden ved Modum Bad?

– Jeg er jo kristen. Det diakonale er knyttet til sjelesorgen som gis og til kirkene på Modum Bad. Fra grunnlegger Gordon Johnsons tid har stiftelsen hatt et fjellstøtt verdigrunnlag basert på humanisme og en helhetlig tilnærming til behandling av mennesker som sliter. Resultatene er gode på et krevende fagfelt. Omdømmet er bygget opp stein for stein gjennom tiår, svarer den nyslåtte direktøren.

Tror på tydelig verdigrunnlag

Anders B. Werp har 20 år bak seg som heltidspolitiker for Høyre. Han har vært statssekretær i to år. Før det satt han åtte år i Stortingets justiskomité. Han har også ti år bak seg som ordfører i Øvre Eiker i Viken. Det er nabokommunen til Modum.

– Som ordfører var noe av det fremste jeg lærte verdibasert ledelse, hvordan et tydelig definert verdifundament er med på å utløse gode krefter hos medarbeidere og samfunnet rundt, sier han.

VÅRT LANDS SAMLIVSPANEL BESTÅR AV FAGFOLK FRA MODUM BAD:

Hva er de største utfordringene for samliv og familieliv i dag?

• Samlivspanelet: «Vi opplever at vår datter nærmest snakker om barna som om de er hennes ‘eiendom’»

• Samlivspanelet: «Mannen min er ikke huslig, og jeg skjemte ham vel bort» skriver kvinne (50)

---

Modum Bad

  • Modum Bad er en landsdekkende, diakonal institusjon for behandling av mennesker med psykiske lidelser. Klinikken har 100 pasientplasser og behandler angst, traumer, depresjon, spiseforstyrrelser og alvorlige samlivsproblemer.
  • Utover døgnbehandling har Modum Bad to poliklinikker, et forskningsinstitutt, et sjelesorgsinstitutt, et kurs- og kompetansesenter og et ressursenter for leger.
  • Modum Bad er organisert som en ideell stiftelse og ble opprettet i 1957 av Gordon Johnson.
  • Kilder: Modum Bad, Wikipedia

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk