Omar Shakir, som er en amerikansk statsborger, har frist til 1. mai på å forlate Israel, ifølge tirsdagens kjennelse fra Jerusalem-domstolen.

Denne har nå har godkjent innenriksdepartementets avgjørelse om å utvise Shakir, som er landsdirektør for menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW). Begrunnelsen er at Shakir angivelig skal ha støttet en boikott av Israel.

– De som boikotter Israel, retter sine piler mot landet. Men individene som bor her er de som må betale prisen for boikottingen, heter det i kjennelsen.

Retten bemerker også at det foreligger bevis på at Shakir fortsetter å mane til boikott av Israel, samtidig som han ønsker tilgang til landet.

I 2017 vedtok Israel en lov som nekter utlendinger som støtter boikott å komme inn i landet. Loven var en reaksjon på en boikott-bevegelse mot Israel fra aktivister som forsøker å presse landet i konflikten med okkupasjonen av palestinsk territorium.

HRW nekter på sin side for at organisasjonen eller Shakir har fremmet en boikott av Israel og sier tirsdagens avgjørelse er en ny og farlig fortolkning av loven.

Organisasjonen sier den har oppfordret bedrifter til å stanse sine virksomheter i jødiske bosetninger på Vestbredden fordi de bidrar til alvorlige brudd på internasjonal humanitær rett.

HRW sier de vil anke kjennelsen til høyesterett.

LES OGSÅ: Human Rights Watch nektes visum til Israel

LES OGSÅ: Palestinske myndigheter fengsler kritiske journalister