Kirke

Indremisjonsforbundet: – Endetidsforkynnerne har blitt pensjonister

I Indremisjonsforbundet tyder lite på at endetidsforkynnelse har blitt mer populært de seneste årene, mener medieleder Petter Olsen.

– Det har blitt mindre endetidsforkynnelse med årene. Det er ikke uten videre et godt tegn, siden vi hele tiden må ha for øyet at denne verden ikke er vårt endemål, sier medieleder Petter Olsen i Indremisjonsforbundet (ImF).

Vårt Land har tidligere skrevet om at Høyskolen for ledelse og teologi, som tilhører Pinsebevelsen og Det Norske Baptistsamfunn, har merket en økt interesse for endetidsteologi.

Uenighet om trengselstid

I grove trekk har ImF hatt tilsvarende syn på endetiden som i Pinsebevegelsen. Man har tenkt at Bibelen forteller om en rekke hendelser som vil utfolde seg i anledning Jesu gjenkomst: En bortrykkelse der troende hentes hjem til himmelen, en trengselstid og et tusenårsrike med fred.

– Den store uenigheten har handlet om: Skal den kristne menigheten være på jorden under trengselstiden eller vil de rykkes bort før? forteller Olsen.

At det har blitt mindre av denne forkynnelsen de seneste årene, handler blant annet om et generasjonsskifte, mener Olsen.

– Den generasjonen forkynnere som var opptatt av dette er i ferd med å bli pensjonister. Jeg kan ikke se at dette har blitt hentet frem igjen de siste årene i særlig grad, sier Olsen.

Har respekt for ulike syn

Han tror mange av dagens forkynnere i ImF har respekt for at det finnes ulike syn på endetidsteologien.

– Man har nok også tenkt at dette er et tema med ulike syn, som ikke er avgjørende for frelsen. Derfor har man vektlagt andre ting i forkynnelsen.

Selv om han mener evighetsperspektivet bør være viktig for forkynnelse, er han glad for at man er mer varsom med å knytte hendelser i nåtid til bibeltekster om endetid.

– Det har begrenset verdi. Når katastrofer har skjedd, har man til enhver tid tenkt at det er et tegn på endetiden, sier Olsen.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke