Nyheter

– God arena for å møte kristne

Sylvi Listhaug reiser på mirakelkonferanse for å møte kristne innvandrere.

Mellom møter med Bergens-menigheter og integreringsivrige kristne, forteller innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) om likheter mellom regjeringens asyl- og flyktningpolitikk og hjelpeviljen i norske menigheter.

– Akkurat som det er en grense for hvor mange hjelpeprosjekter en menighet kan ha i utlandet og her hjemme, er det en grense for hvor mange flyktninger regjeringen kan hjelpe ute og hjemme.

LES MER Listhaug fikk barnetroen fra farmor

Ros

– Hva har menighetene du har besøkt på Vestlandet denne uken meldt tilbake om regjeringens asyl- og flyktningpolitikk?

– Det har ikke vært tema for møtene. Vi har snakket om det viktige integreringsarbeidet menighetene driver, sier Listhaug, og deler ut ros:

– Mange menigheter har et sterkt engasjement for å hjelpe dem som skal integreres i Norge.

Forbønn

– En kartlegging gjort av professor Pål Repstad viser at på Sørlandet er støtten til din og regjeringens asylinnstramming svak, målt i omtaler i menighetsblad og Facebook-sider og hjemmesider tilhørende menigheter og kristne organisasjoner - hva sier du til dette?

– Jeg får mange gode tilbakemeldinger fra kristne om regjeringens bærekraftige politikk på dette området. Jeg får også meldinger om at mange kristne ber for meg, forteller Listhaug og påpeker at kristenfolket er «ganske så forskjellig».

LES MER Gikk i tog for Listhaug

Kristenmøter

Ikke lenge etter at vestlandsturneen til menigheter og kristne organisasjoner er over, reiser Sylvi Listhaug til Visjon Norges store mirakelkonferanse i Bærum. TV-kanalen har ambisjon om å fylle Telenor Arena første uken i mai.

– Hvorfor deltar du på Visjon Norges mirakelkonferanse?

– Dette er en veldig god arena for å møte kristne, særlig kristne innvandrere, for blant annet å snakke om integrering, sier Listhaug før hun legger til:

– Jeg ønsker å delta på denne typen arrangement for å få snakket med kristne, noe jeg setter stor pris på.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter