Blått og hvitt gikk seirende ut av nyvalget i Israel og fikk 33 av de 120 plassene i Knesset. Likud fikk 32 plasser.

Ingen av de to partiene har imidlertid nok støtte fra andre partier til å kunne danne regjering, og president Reuven Rivlin har derfor oppfordret dem til å danne en samlingsregjering.

Netanyahu er lysten på en slik regjering, men Gantz har tidligere avvist å sitte i regjering med den korrupsjonssiktede Likud-lederen.

LES MER: Israels president ber Netanyahu prøve å danne ny regjering

Avlyste

Onsdag skulle representanter fra Blått og hvitt og Likud etter planen møtes for å diskutere en mulig regjeringsplattform.

Tirsdag kveld avlyste imidlertid Blått og hvitt samtalene, med henvisning til at forutsetningene ikke er til stede.

– På det nåværende tidspunkt er betingelsene for nye møter mellom forhandlingsteamene ikke til stede, heter det i en kunngjøring fra sentrumsalliansen.

– I lys av dette vil det ikke bli holdt noe møte onsdag, heter det videre i kunngjøringen, som ikke utelukker samtaler på et senere tidspunkt.

Rettsmøte

Likud reagerer sterkt på avlysningen.

– Netanyahu ber igjen Benny Gantz om å vise ansvarlighet for å unngå nok et valg, heter det i en kunngjøring fra høyrepartiet.

Onsdag må Netanyahu møte til en rettslig høring, ledet av Israels riksadvokat Avichai Mandelblit, som har anbefalt at det tas ut tiltale om bestikkelser, bedrageri og økonomisk utroskap mot den israelske statsministeren.

LES MER: Bibis siste kamp