Nyheter

Frp-hjelp: Sett skipbrudne på land i Nord-Afrika

Siv Jensens eget fylkeslag vil ha flyktninger sluppet på land der de kom i fra. Grasrota trykker på for røffe Frp-grep.

GARDERMOEN: Flere fylkeslag i Frp spiller inn resolusjoner med kontante forslag mot å slippe flere på flukt inn i Europa. Søndag ettermiddag kan en rekke av dem bli vedtatt.

– For å hindre fortsatte drukningskatastrofer i Middelhavet vil FrP at skipbrudne som blir reddet slippes i land i det landet båten kom fra, i Nord-Afrika, i stedet for å frakte dem over havet til Europa, heter det eksempelvis i et forslag fra Oslo Fremskrittsparti.

Det er fylkeslaget til blant annet Siv Jensen, Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde.

LES OGSÅ: Frp-Siv feier ut flyktning-krav

«Sunn og økonomisk virksomhet til Nord-Afrika»

Vårt Land har sjekket bunken, der åtte fylkeslag samt ungdomsorganisasjonen, serverer forslag til vrier i flyktningpolitikken.

Bastant nei til 10.000 ekstra kvoteflyktninger er gjennomgående.

Oslo Frp foreslår altså å slippe mennesker fra synkeferdige farkoster på land igjen for gjøre det «mindre attraktivt å komme til Europa». Denne typen nærhjelp til Nord-Afrika vil dessuten «bringe konstruktiv og sunn økonomisk virksomhet til området».

LES OGSÅ: Knuser myten om kristne Frp

Hytter og telt

Rogaland Frp krever at «alle som reiser over Middelhavet registreres som asylsøkere i mottakerlandet». Fylkeslaget mener Norge må bidra med «hytter og telt i de overnevnte soner» – i stedet for å hente flyktninger hit.

Flere fylkeslag har minimal tålegrense for at hele det politiske Norge vedtar et forlik med ekstra kvoteflyktninger. Troms Frp vil sette hardt mot hardt: Et vedtak vil «gjøre det umulig å fortsette i regjering».

- Fremskrittspartiet kan ikke sitte i en regjering som skal administrere mottak av syriske flyktninger utover den ordinære kvoten for flyktninger som allerede er vedtatt av Stortinget, skriver laget.

LES OGSÅ: Ansvaret tærer på musklene

Et ja «får konsekvenser»

Akershus og Buskerud formulerer også at «om så skjer, eller om Venstre og KrF kommer med krav forbundet med mottak av syriske flyktninger til Norge, må dette få konsekvenser».

Etter at Siv Jensen også lovet nei til 10.000 ekstra kvoteflyktninger i landsmøtetalen sin, tyder alt nå på et like massivt nei-vedtak fra Frp som Ap og Venstre tilsvarende har sagt ja.

LES OGSÅ: Våger å være upopulær

Hagen ut mot Støre

Eks-leder Carl I. Hagen la også tyngde inn i sin beskjed til landsmøtet. Poenget er å gi nærhjelp til flyktninger i området. Han viste til beregninger som tilsier at for kostnaden til hjelp til én kvoteflyktning i Norge kan hjelpe 25 lokalt nær krisen.

Hagen dunket til mot Ap-leder Jonas Gahr Støre:

– Når Støre sier ja til 10.000 syriske flyktninger til Norge, sier han nei til 250.000 som ikke vil få mat, klær og medisiner i Syria, sa Carl I. Hagen fra talerstolen.

– Det er vi som står for solidariteten i dette landet når det gjelder flyktninger og asylsøkere.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter