Nyheter

Flere gjør som Anundsen

Frp-toppens omstridte video har lokket fram kreativiteten hos andre politikere.

Mandag la justisminister Anders Anundsen ut den drøyt 30 minutter lange filmen «Trygghet i hverdagen» på regjeringens nettsider.

Der går han selv inn i rollen som reporter og forteller om det han har fått utrettet i tiden om justisminister. Selv kallen han den en informasjonsvideo. Men det tok ikke lang tid før reaksjonene kom, og filmen er blitt karakterisert som både skryt og ren propaganda. Flere er sterkt kritiske til at Frp-politikeren har brukt offentlige midler på produksjonen.

LES MER: – Dommen blir hard når Anundsen prøver seg i rollen som journalist, skriver Helge Simonnes

Andre «melker kua»

Det tok under ett døgn før andre spinn-off-produkter ble lansert i sosiale medier. Tirsdag la Senterpartiets Geir Pollestad ut en egen parodivideo fra Stortinget:

Samme dag satte KrF-politiker og navnebror Anders Tyvand seg ned og skrev «Sangen om filmen om mannen» på melodien til «Blåbærturen» av Finn Ludt.

– Jeg synes revysangsjangeren har for liten plass i norsk politikk. Nei da. Jeg laget den spontant i går kveld og spilte den inn hjemme med en synth og en mikrofon. Jeg er en av mange som har stusset litt over filmen til Anundsen. Filmen hans balanserer på en grense, hvor han kanskje tråkker litt over, sier Tyvand til Tønsberg Blad.

– Ikke mobbing

KrF-politikerne presiserer til avisen at dette ikke på sees på som mobbing.

– Dette er ikke vondt ment. Bare for gøy. Jeg håper ikke han tar seg nær av den. Han er fin fyr, understreker Tyvand.

Til avisen Dagen fraråder han Anundsen å bruke embetsverket til å underbygge egen og Frps politikk.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Angrer ikke

Kritikk og parodier til tross, Anundsen uttalte tirsdag at han ikke angrer på utgivelsen.

– Jeg synes fortsatt at videoen var en god idé. Jeg har hørt rykter om at det er en ære å bli parodiert, så det tar jeg ikke så tungt, sa han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter