Nyheter

Felles bønnedag kan styrke oss i håpet

Norges Kristne Råd inviterer til felleskirkelig bønnedag på søndag. – Vi må finne nye kontaktpunkter for folk som trenger kirken i en krisetid, sier generalsekretær Erhard Hermansen.

– Nå er det en global krisetid og kirkene i Norge, gjennom Norges Kristne Råd, inviterer til felles bønnedag på søndag. I en krisetid trenger vi å overgi oss selv, hverandre og alt liv som er truet til håpets og kjærlighetens Gud, sier Hermansen. Norges Kristne Råd representerer 26 kirkesamfunn i Norge.

Han oppfordrer til mobilisering for å møte det økende behovet for kirkelig støtte og omsorg.

– En skikkelig bønnemobilisering kan styrke oss i håpet, sier han.

– Prester og pastorer må kanalisere innsatsen på digitale plattformer og på telefon. På søndag vil vi ha ledede bønnesamlinger på våre FaceBook-sider, både sentralt og lokalt – vi inviterer menighetene til å opprette egne møtesteder for bønn. Vi tilbyr også ressursmateriell som skal hjelpe til med å skape rammer for bønnesamlinger i eget hjem, med ferdig formulerte bønner tilpasset den vanskelige situasjonen vi befinner oss i, sier han.

Ta vare på hverandre

Hermansen støtter oppfordringen fra statsminister Erna Solberg: «Koronaviruset er så smittsomt at vi ikke kan ta på hverandre – men vi skal ta vare på hverandre» sa statsminister Erna Solberg under pressekonferansen sist torsdag.

– Aldri før er det innført så sterke og dyptinngripende tiltak i Norge i fredstid, tiltak som får stor betydning for vår personlige frihet. Da er det ekstra viktig at kirken deltar i samfunnsdugnaden for å stoppe smittespredningen og følger råd fra nasjonale, regionale og lokale myndigheter, sier generalsekretær Erhard Hermansen.

Krisetider

Historisk har kirkene hatt en viktig betydning i krisetider. Verdens helseorganisasjon har erklært at koronasmitten er en global pandemi. Samtidig står hundretusenvis av flyktninger fortvilet og sammentrengt på grensene til Europa, og annen nød og uro fortsetter å true menneskers liv mange steder i verden.

– I en så dramatisk situasjonen vil vi invitere kirkene i Norge til en felles bønnedag, sier Hermansen.

– Vi kan ikke samles til gudstjeneste i våre kirkehus, men vi kan likevel møtes i bønn der vi er og på tvers av fysisk avstand.

Digitalt

Det legges allerede til rette for gode, digitale løsninger for overføring av gudstjenester og andre arrangementer. NKR inviterer nå til å samles i bønn for de som er syke og smittet, for de som kjenner på frykt, uro eller ensomhet for helsearbeidere som tar vare på de smittede, og for familier som har mistet sine kjære.

– Vi oppfordrer til å be for myndighetene våre og de viktige instansene i samfunnsapparatet som skal lede oss og støtte oss gjennom krisen, og for alle som daglig påvirkes av de økonomiske konsekvensene av utbruddet.

Flyktninger

Hermansen minner om at koronasmitten er kommet til flyktningleirene, og at barn, menn og kvinner i en allerede svært vanskelig situasjon får enda en tyngre byrde å bære – uten tilgang på den hjelp og støtte vi får her i Norge.

– Vi vil derfor også be Gud særlig ta seg av de som har brutt opp fra sine hjem på grunn av fattigdom, krig og konflikt, som er på vandring i uvisshet, som er syke men ikke har tilgang på helsehjelp, og for personer i risikogrupper som nå står i fare for å smittes og miste livet, sier Erhard Hermansen.

LES MER: Sykehus avviser flyktninger

LES MER: Knut Vollebæk er koronasmittet

---

Norges Kristne Råd

  • Norges Kristne Råd representerer 26 kirkesamfunn i Norge.
  • Nå legger de opp til felleskirkelig bønnedag på søndag, gjennom FaceBook og digitale plattformer.

---

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter