Tidligere partileder og nåværende samferdselsminister Knut Arild Hareide toppet KrFs liste i Hordaland ved forrige stortingsvalg, men har gjort det klart at han ikke ønsker å stå høyt oppe på listen neste år.

Da prosessen med å foreslå nye navn som Hareides etterfølger var i gang, viste det seg fort at en rekke lokallag hadde spilt inn nettopp Dag-Inge Ulstein som mulig etterfølger på topplassen.

Men selv har utviklingsministeren holdt kortene tett til brystet.

Anses som ett av få trygge mandat

Selv ikke i det sentrale KrF-apparatet eller blant kolleger, har man visst om Ulstein ville svare ja til å innta førsteplassen fra Hordaland. Og selv om gjennomsnittstall på gallupene viser at KrF nå ligger under sperregrensen, anses nettopp Hordaland som et av de sikre fylkene der partiet kan få direktemandat.

Nå er det klart at Ulstein har sagt ja til å stille til stortingsvalg. Torill Selsvold Nyborg, som er Hareides vara på Stortinget i dag, har også takket nei.

– Det er svært gledelig at Ulstein er blant dem som stiller seg til disposisjon for å fronte KrF her i fylket hvor partiet i sin tid ble startet. Han kjenner fylket godt og har også viktig erfaring både fra lokalpolitikken som finansbyråd i Bergen og som statsråd, sier Ingmar Ljones, leder av nominasjonskomiteen.

Gjør byks på lista

Ulstein sto på femteplass på listen i 2017 og kan nå altså rykke opp til topps.

Beate Husa, som er helsebyråd i Bergen, og Line Meyer fra Fana KrF, sto høyt på listen sist og har takket ja til fortsatt å stå på den.

I tillegg ønsker Alver KrF Astrid Aarhus Byrkenes på førsteplass på listen, ble det meldt fra lokallaget i august. Byrkenes var KrFs ordførerprofil i tidligere Lindås kommune. Hun har også vært Knut Arild Hareides vararepresentant på Stortinget.

Nominasjonsmøtet avholdes 21. november, etter at lokallagene har kommet med sine forslag.

Hordaland valgdistrikt er del av Vestland fylke.

 

LES MER:

Regjeringen lovet å satse på bistand til fornybar energi, og innfridde. Med KrF i regjering kom kutt etter kutt

• Dag-Inge Ulstein: «Viruset har vist oss at det ikke er et oss og et de. Det er vi»

• Min tro: Dag-Inge Ulstein prøver å møte folk på samme måte som Jesus, men er redd alt statsråd-stæsjet står i veien