Nyheter

Beklager buingen mot Hareide på Oslo Symposium

– Det han sa i sin tale var trygt innenfor det vi skal tåle å høre, skriver sjefen for Oslo Symposium på Twitter etter sterke reaksjoner.

Knut Arild Hareide ble møtt med utrop og piping fra deler av salen da han talte til den kristenkonservative, høyreorienterte stormønstringen Oslo Symposium i går.

LES OGSÅ: Bakgrunn: Hva er egentlig Oslo Symposium?

Ba kristne ta avstand fra Trump

Hareide ble flere ganger avbrutt av buing og tilrop da han kom med dette budskapet:

– Vi må ta avstand fra Trump som jevnt og trutt og bevisst bryter budet om å lyve. Vi må ta avstand fra Trump som latterliggjør funksjonshemmede og snakker nedlatende om kvinner. Det forplikter å stå for de kristne verdiene. Vi må stå opp mot populismen. Vi må ta avstand fra Trump. Jeg må advare kristne og andre mot å stemme på en populist som Trump.

Kontrasten var stor til mottakelsen Kjell Ingolf Ropstad fikk. Han og den borgerlige flertallsregjeringen ble feiret med stående applaus og lyden av Whitney Houstons «Simply the best».

LES OGSÅ: Kontraster på Oslo Symposium: Ropstad fikk jubelbrøl, Hareide fikk buing

Ystebø beklager etter sterke reaksjoner

Lørdag morgen beklaget sjef for Oslo Symposium, Bjarte Ystebø, mottakelsen Hareide fikk. Norge IDAG-redaktøren skriver på Twitter:

Det skjer etter sterke reaksjoner i sosiale medier. Civita-leder Kristin Clemet, som talte samme dag som Hareide, er blant dem som tar avstand fra mottakelsen Hareide fikk.

– Måten mange som var på Oslo Symposium i dag, oppførte seg på da Knut Arild Hareide talte, er skuffende. Hvis de ønsker respekt for det de selv står for, må de vise respekt for det andre står for. De bør rett og slett vise andre den samme toleransen som de selv ønsker å bli vist, skriver lederen for den liberale tankesmien på bloggen sin.

Nettopp toleranse for annerledes tro og tanke har vært en kjepphest for symposiesjef Bjarte Ystebø. Nettopp derfor inviterte han omstridte Til Helhet til å tale på årets Oslo Symposium.

«Politisk korrekt og ensrettet kritikk mot Trump»

Da Vårt Land intervjuet Bjarte Ystebø fredag kommenterte han derimot opptrinnet slik:

– Jeg vil jo helst ikke ha buing. Samtidig er det jo på en måte lyden av frihet og demokrati når folk protesterer og buer. Jeg tror ikke folk her inne er enig med Trump i alt, men veldig uenig i den politisk korrekte og ensrettede kritikken mot ham. Da forventer de kanskje ikke den typen utspill her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter