Åshild Mathisen er ansatt som partner og PR-rådgiver i Try Råd, melder Dagens Næringsliv (DN). Der skal hun gi råd til bedrifter i omstilling.

Mathisen sier til DN at Try er en gammel drøm for henne.

– Jeg har alltid vært opptatt av visuell kommunikasjon og tekstkommunikasjon, og innen disse områdene er Try et ikonisk byrå. Tidligere har jeg jobbet med alt fra politikk til redesign og merkevarebygging, og her vil jeg få brukt all den kompetansen i et teknologisk og kreativt miljø, sier Mathisen til DN.

Daglig leder i Try Råd, Sindre Beyer, sier på sin side at de har lett lenge etter en profil med Mathisens kompetanse.

– Mediebransjen i Norge vært utsatt for store endringer og digitalisering og Åshild ledet en mediebedrift i store omveltninger. Hun har tung kompetanse på endringsprosesser og kombinasjonen av politikk og samfunnsforståelse passer godt inn her. Vi skal ikke bare være et spesialisert miljø, men et bindeledd mellom kreatører og teknologer, uttaler han i DN.

Mathisen uttaler at du må anerkjenne motstanden du får når du legger om en virksomhet.

– Motstand er ikke irrasjonelt, det er faktisk rasjonelt om du flytter på folks maktposisjoner, endrer visjoner og bedriftens idealisme. Man må ta det på alvor. Det å ha erfart hva som skjer når det er mange aktører i spill og temperaturen blir høy, er noe jeg kan ta meg med videre, sier hun i DN.

LES MER: Åshild Mathisen er ferdig som redaktør i Vårt Land

Tidligere redaktør

Åshild Mathisen var sjefredaktør i Vårt Land fra 2016 til mars 2018, da hun ble oppsagt med umiddelbar virkning. Dette skjedde etter en lang konflikt mellom Mathisen og konsernleder i Mentor Medier, Per-Magne Tveiten. Både Mathisen og et mindretall i Vårt Lands styre var uenige i oppsigelsen.

Etter at hun gikk av som redaktør i Vårt Land har Mathisen vært kommentator i Morgenbladet og skrevet en bok om sin oppvekst som læstadianer, om KrFs retningsvalg og om hennes erfaringer fra Vårt Land.